Üç savaşçı son yolculuğuna uğurlandı

QSD savaşçısı Ehmed Husni ve Öz Savunma Askeri Ciwan Haci Kobanê’de ve Haçim Xidir Ebas kitlesel bir şekilde Tirbespiyê’de son yolculuğuna uğurlandı.

 

QSD SAVAŞÇISI HUSNİ İÇİN KOBANÊ’DE TÖREN

QSD savaşçısı Ehmed Husni ile öz savunma askeri Ciwan Haci’nin naaşları Kobanê’deki Şehit Zozan Hastanesi’nden alınarak Şehit Dicle Şehitliği’ne getirildi.

Düzenlenen askeri tören ardından bir konuşma yapan YPG Komutanlarından Berxwedan Kobanê ailelere başsağlığı dileyerek şehitlerin yolunu takip edecekleri sözünü yeniledi.

TEV-DEM Üyesi Hedle Hesen şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi. Konuşmasında Bakurê Kurdistanê halkının direnişine de değinen Hesen, direnişlerini desteklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından savaşçıların şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi. Savaşçılar sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde defnedildi.

Ayrıca HPG gerillası Mehmud Şex Ehmed (Bekir Kobane) ve QSD savaşçısı Ednan Osman’ın da şehadetleri ilan edildi.

ÖZ SAVUNMA ASKERİ EBAS TIRBESPİYÊ’DE UĞURLANDI

Tirbesipiye halkı da Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde yaşamını yitiren Öz Savunma Askeri Haçim Xidir Ebas’ı, Şehir Dilşer Şehitliği’nde düzenlenen tören ile son yolculuğuna uğurladı.

Kuzey Suriye Federasyonu Eşbaşkanı Hediye Yusif, Öz Savunma Askerliği Komutanlığı’ndan Ayid Hisen yaptıkları konuşmalarda Ebas’ın ailesine başsağlığı diledi ve şehitlerin fedakarlığı sayesinde edinilen kazanımlara sahip çıkılması vurgusu yapıldı.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okundu ve ailesine teslim edildi.

Şehit Haçim Xidir Ebas sloganlar eşliğinde toprağa verildi.