Ağrı’da HDP ve DBP muhtarlarla buluştu

HDP ve DBP Ağrı il örgütleri muhtarlarla bir araya geldi. Buluşmada baskı altındaki muhtarlara duyarlılık çağrısında bulunulurken, baskı ve hileye başvuranların 16 Nisan'da cevabını alacağı kaydedildi.

Ağrı’da HDP ve DBP il örgütleri kent merkezinde bulunan mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Grand Cenas Otel'de gerçekleşen buluşmaya, HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, HDP PM Üyesi Metin Bingöl, TJA aktivisti ve DBP PM Üyesi Xecê Şen, 25. Dönem Milletvekili Mehmet Emin İlhan, HDP Ağrı il eş başkanları Av. Olcay Öztürk, Yılmaz Dursun, DBP Ağrı il eş başkanları Naile Barış ve Bahattin Temel ile DBP’li belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı. 

MUHTARLARA DUYARLILIK ÇAĞRISI

Buluşmada söz alan HDP Ağrı İl Eş Başkanı Olcay Öztürk, Türkiye’de anayasaların darbelerden sonra yapıldığını hatırlatarak, 15 Temmuz darbe girişimden sonra yeni anayasanın yapıldığını, dolayısıyla meşruiyet sorunu olduğunu ifade etti. Muhtarlık kurumunun önemine dikkat çeken Öztürk, toplumsal sorunların yerel demokrasiyle çözülmesi gerektiğini kaydederek, muhtarlık kurumunun bu anlamda önem taşıdığını belirtti. Muhtarlara duyarlılık çağrısında bulunan Öztürk, “Biz parti olarak tedbirleri aldık. Vali ve kaymakamlar muhtarları tehdit ediyor. Seçmen iradesine baskı uyguluyor. Muhtarların bunun karşısında duyarlı olması gerekiyor” dedi. 

HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, iki parti tarafından hazırlanan bir metin dayatıldığını kaydederek, bu metin ile ülke yönetiminin tek kişide toplandığını söyledi. Öztürk, konuşmasının devamında, “Sorunların çözümü yetkileri tek kişide toplamak değildir. Yetki paylaşımıdır. Bu anlamda muhtarlara yetki ve imkan tanınmalı” ifadelerini kullandı. 

'HESAP VERECEKLER'

Vali ve kaymakamların muhtarlar üzerinden baskı yaptığını belirten Öztürk, “Siz devletin mi valisi yada kaymakamısınız, yoksa AKP’nin mi... Niçin halkı ‘Evet’ demeye zorluyorsunuz! Niyetiniz siyaset yapmaksa istifa edin, AKP’de çalışın. Seçmen iradesine yönelik baskıya son verin. Halkı tehdit ediyorlar. 18 köyün destekleme parasını ‘Evet’ tehdidi ile bloke ettiler. Halka baskı yapanlar, referanduma hile karıştıranlar hesap vereceklerdir” dedi. 

Konuşmaların HDP ve DBP’liler muhtarlarla bir süre görüş alışverişinde bulundu.