Aileler: Cezaevlerinde yaşananların takipçisi olacağız

  KCK'nin çağrısı üzerine tutsakların ardından aileler de açlık grevini sonlandırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde ağırlaşan tecrit uygulamaları ve siyasi soykırım operasyonları ile cezaevlerinde hak ihlallerinin son bulması talebiyle 33 cezaevinde başlayan açlık grevleri, KCK’nin yaptığı çağrının ardından sonlandırıldı. Tutsakların açlık grevine destek vermek için ailelerin ve siyasetçilerin başlattığı eylem de tutsakların açıklamasının ardından yapılan açıklama ile son buldu. DBP Amed İl Örgütü'nün binasındaki Vedat Aydın Konferans Salonu’nda devam eden açlık grevinin sonlandığı açıklamasını yapan DBP Eş Genel Başkan Vekili Gülcihan Şimşek, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin takipçisi olacaklarını söyledi.

'HİÇBİR GÜÇ İRADELERİNİ KIRAMAYACAK'

Şimşek, açlık grevlerinin baskılara ve hak ihlallerine karşı başlatıldığını hatırlatarak, tutsakların bitirmesi ile beraber kendilerinin de onlara destek vermek ve taleplerini sahiplenmek için başlattıkları grevi sonlandırdıklarını söyledi. Şimşek, cezaevlerinde yapılacak her türlü baskının ve ihlalin takipçisi olacaklarına dikkat çekti. Yapılan hiçbir ihlali kabul etmediklerini ve karşısında duracaklarını ifade eden Şimşek, şunları da kaydetti:

“Hiçbir güç arkadaşlarımızın iradesini kıramayacaktır. Arkadaşlarımız bunu 64 gündür verdikleri direniş ile bir kez daha gösterdiler. Dediğimiz gibi cezaevlerinin takipçisi olacağız ve yakından takip edeceğiz. Arkadaşlarımıza yönelik yapılacak her türlü ihlali gündeme getirecek ve eylemlerimizle buna tepkimizi göstereceğiz. Eylemi sahiplenen ve tutsakların sesi olan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz."