Aileler ilk bayramlaşmayı mezarlık başında gerçekleştirdi

Kadınlar arefe gününde bayramı mezarlık başında çocuklarının mezarında karşıladı.

Çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'li, YPG'li, YPJ'li, YPS ve YPS-JIN üyelerinin aileleri Kurban Bayramı nedeniyle Amed’de Yeniköy ve Alipınar mezarlıklarında bulunan çocuklarının mezarlıklarını ziyaret etti. Sabahın erken saatlerinde başlayan ziyaretler akşam saatlerine kadar devam etti. Aileler mezarlıkta bisküvi, lokum, şeker dağıtıp mezarları etrafını temizledi. Fatiha okuyan aileler dualar etti. Mezarlıkların başında uzun süre bekleyen aileler gözyaşlarını tutamadı. Arefe gecesi nedeniyle ilk bayramlarını çocuklarıyla kutlamak isteyen onlarca anne, çocuklarının mezarı başında bir bayramı daha onlarsız geçirdikleri için ağıtlarıyla sitem etti.

Şırnak'ta HDP ve DBP ilçe örgütleri Cizre'de öz yönetim direnişlerinde yaşamını yitirenleri mezarı başında andı. TJA üyeleri ve din alimlerinin yanı sıra yaşamını yitiren PKK, YPG, YPJ', YPS ve YPS-JIN üyelerinin aileleri de anma katıldı. Cizre asri mezarlığına gerçekleştirilen ziyaret ardından Yafes, Kırış ve kimsesizler mezarlığı ziyaret edildi.

Adana'da da yaşamını yitiren PKK'li, YPG'li, YPJ'li, YPS ve YPS-JIN üyelerinin aileleri mezarlıklardaydı. Kapatılan MEYADER ve TUAD-DER ile Barış Anneleri Meclisi ile birlikte aileler mezarlık ziyaretleri gerçekleştirdi. Bayram vesilesiyle Küçükova ve Asri mezarlıklarına yapılan ziyaretlerde, yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunuldu ve mezarlıklara karanfiller bırakıldı.

"Şehit namırın" sloganlarının atıldığı mezarlıklarda, aileler dualar ederek ayrıldı.