Aileler mezarlıkları ziyaret etti

Son yıllarda artan savaşla birlikte neredeyse her bayramı mezarlıkta geçiren Kürtler, bu bayramda da yine yakınlarının mezarlarına akın etti.

URFA

HDP ve DBP Urfa il örgütü Kurban Bayramı arifesinde demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarlıklarını ziyaret etti. Mezarlık ziyaretine HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Urfa Barış Anneleri’nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Eyyüp Peygamber Mezarlığı’nda 2 Haziran 1994 yılında silahlı saldırıda öldürülen HADEP il Başkanı Muhsin Melik’in mezarı ziyaret edildi. Melik’in mezarı başında demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunda bulunulduktan sonra dualar okundu. Daha sonra Cizre’deki özyönetim direnişinde katledilen ve halen aileleri tarafından cenazeleri alınmayanların mezarları Urfa Asri Aile Mezarlığı’nda ziyaret edildi. 

VAN

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Erciş ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş, Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Beyazıt mezarlığına bayram dolayısıyla ziyarette bulundu.

Mezarlıklara ziyarette bulunan yöneticiler dualar okuduktan sonra buradan ayrıldı.

ADANA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Adana İl örgütleri, Kurban Bayramı vesilesiyle Seyhan, Ceyhan ve Yüreğir ilçelerinde bulunan Küçükkoba, Asri, Umutlu, Kabasakal, Buruk ve Ceyhan Asri mezarlıklarını ziyaret etti. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarlarını ziyaretlerine Barış Anneleri, HDK, MEYADER ve çok sayıda kişi katıldı.

Mezarlıkları ziyaret eden kitle mezar başlarında dua ederek, özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mücadelelerinin yürütücüsü olacaklarını kaydetti. Küçükoba Mezarlığı'nda bir araya gelen kitle "Şehid namirin" sloganları ile mezarlıkları ziyaret etti. Özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarlıklarının yanı sıra özgür basın çalışanları Volkan Eryiğit, Metin Alataş ve Kadri Bağdu'nun mezarları da ziyaret edildi. Ziyarette yurttaşlar mezarlıklara karanfil bıraktı.

MERSİN

Mersin'de de HDP ve DBP öncülüğünde ailelerinde katılımıyla Güneykent Mezarlığı'nda özgürlük ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin mezarları ziyaret edildi. Paris'te katledilen Leyla Şaylemez'in mezarlığında ziyaret edildiği etkinlikte yurttaşlar "Şehit namirin" sloganları eşliğinde yürüdü. Mezarlıklarda aileler çocuklarının mücadelelerine bağlılık sözü verirken, duygusal anlar yaşandı. Yapılan ziyaret ve dualar ardından yurttaşlar dağıldı.

ŞIRNAK

Şırnak merkez ve Silopi’de farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren PKK'li, YPG'li, YPJ'li, YPS ve YPS-JIN üyelerinin aileleri Kurban Bayramı nedeniyle mezarlık ziyareti gerçekleştirdi. Şırnak merkezde gerçekleşen toplu ziyarete onlarca kişi katıldı. Duygusal anların yaşandığı mezarlık ziyaretinde yaşamını yitirenlerin anneleri şiirler okuyarak, mezarlıklara karanfil bıraktı.