AKP ay sonunda daha kapsamlı bir savaşa hazırlanıyor!

AKP, KDP'nin desteğiyle Kürt Özgürlük Hareketi'ne dönük kapsamlı bir saldırıya hazırlanıyor.

 

Son zamanlarda istihbarat kurumları, Türk yetkilileri, İran, KDP arasında yoğun görüşmeler yaşandı. Edinilen bilgilere göre, AKP’nin isteği doğrultusunda Nisan ayı sonunda Medya Savunma Alanları üzerine kapsamlı bir operasyon hazırlığı yapılıyor.

MİT Müsteşarı ilk olarak Başika'daki güçlerini denetledikten sonra Mesrur Barzani ile bir görüşme yaptı ve daha sonra KDP yöneticileri ile Hewler'de bir araya geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda Medya Savunma Alanları ve Şengal'e yönelik kapsamlı bir savaş kararı çıktığı öğrenildi.

TSK AMEDİYE HATTINDA BİR SALDIRI HATTI OLUŞTURACAK

Türk devleti, KDP üzerinden askerlerini Bamerni'den, Amediye'nin alt bölgesinden ve Balayiye'den Akre'ye kadar üst bölgeden bir saldırı hattı oluşturma çabasında. Öte yandan Türk devleti en başta bir saldırı yolu açmak için Bamerni, Amediye ve Şeladize üçgeninde askerlerini yerleştirip buradan Akre'ye kadar saldırı hattını genişletmeyi istiyor.

Son bir ay içinde yoğun bir şekilde Şırnak'ın Silopi ilçesine asker ve cephane sefkiyatı yapıldı. Sevkiyat sonrasında çok sayıda ağır silah cephanesinin Başika Kampı'na yönlendirildiği öğrenildi. Aynı şekilde Kanimasi, Bamerni ve Batufa Türk askeri üstlerine de sevkiyatlar yapıldığı bildirildi.

KDP'DEN 1200 KİŞİLİK ÖZEL BİR GÜÇ DESTEĞİ İSTENDİ

Yapılan anlaşmalara göre Kandil alanı da üç gün boyunca Türk savaş uçakları tarafından aralıksız bombalanacak. Yapılacak bombardıman sonrasında bahsedilen Zaxo hattı kontrol altına alınacak. Alanı parçalar şeklinde kontrol altına alıp Akre'ye doğru ilerlenecek. Ayrıca yapılacak bombardıman sonunda 17 farklı noktada indirme yapılarak operasyonlar başlatılacak. Edinilen bilgilere göre, KDP güçlerinden ve Güney Kurdistan yönetiminden 1200 kişiden oluşan özel bir birlik talebinde bulunuldu.

ZEMİN HAZIRLAMA ÇABASI

KDP basını ve Türk devleti Kandil, Şengal ve Gire Spi'ye dönük yapılacak büyük bir saldırının haberlerini servis ediyor. Örnek olarak, "PKK Akre köylerini zorla boşaltmakta”, “PKK sınır hattında tüneller yapmakta.”, “Şengal halkı PKK'yi istemiyor" şeklindeki haberler gösterilebilir.

ULUSLARARASI GÜÇLER NE YAPACAK?

Uluslararası kurumların ve güçlerin böylesi bir plan karşısında tavırlarının ne olacağı merak ediliyor. Bundan birkaç ay önce Türk devleti gene Gire Spi'ye girmek istedi ve o zaman ABD güçleri bayraklarını orada asarak Türk devletinin geri adım atmasına yol açtı. Aynı şekilde Türk devletine bağlı çete gruplarının Minbic'e yönelmesi sırasında da ABD ve Rusya güçlerini orada araya koymuş ve geri adım attırmıştı.