AKP’li belediye başkanın kirli yüzü

AKP’li Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın ilçede bekçi adı altında silahlı paramiliter güçler oluşturmuş, ilçe halkına zulmediyor, devletin mülki amirini emrine almış ve ilçede şeriat düzenine geliştirmiş durumda.

AKP/Saray rejiminin Rojava’daki Kürt kazanımlarını hedefleyerek Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde hileyle elde ettiği ilçe belediyesinin başına getirdiği Menderes Atilla, ilçeyi adeta şeriat kuralları ile yönetiyor. İlçede kaymakam başta olmak üzere ilçe milli eğitim müdürü ve hastane gibi kurumları emrine alan AKP’li belediye başkanı Atilla, AKP/Saray ve derin devletin Ceylanpınar’daki kirli işlerinin odağı olduğunu apaçık göstermekten de çekinmiyor.

Menderes Atilla’nın ilçedeki son icraatlarından biri de ilçede gayri meşru bir şekilde bekçi adı altında istihdam ettiği silahlı paramiliter güçler. Bu paramiliter güçler üzerinden ilçede yurtsever halk üzerinde baskı oluşturan ve her sokak başına yerleştiren AKP’li Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, işi istediği anda yurtseverlerin evlerine baskınlar yapacak düzeye bile getirmiş durumda. İlçede bekçi adı altında Atilla tarafından maaşa bağlanarak görevlendirilen kişiler üzerinden oluşturulan paramiliter bu yapı, otomatik silahlar ile ilçede kol geziyor. Bu silahlı paramiliter yapı üzerinden ilçedeki yurtsever Kürt halka baskı uygulayarak, tehditler ile sindirmeye çalışan Atilla, yurtsever halka karşı ilçede adeta terör estiriyor.

KAYMAKAM EMRİNDE

Atilla’nın oluşturduğu paramiliter silahlı çete gruplarını bekçi adı altında istihdam etmesinde de epey bir kirli oynadığı görülüyor. Atilla’nın oluşturacağı silahlı paramiliter yapı öncesinde bekçi adı altında istihdam edilmek üzere liste oluşturduğu ve kaymakamlık eliyle hayata geçirdiği öğrenildi. Sınav ile işe alınması sağlanacak olan ve Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından alımlarda da büyük bir kriz çıkaran Atilla’nın karşı çıkan İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü ilçe kaymakamı eliyle görevden aldırdığı ortaya çıktı. İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün Atilla’nın yapmak istediği usulsüzlüğe karşı sınavda öğretmen görevlendirmeyeceğini söylemesi üzerine, kaymakam tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü görevden alınarak, öğretmenler tarafından yapılması gereken bekçi alım sınavını göstermelik olarak polislerin katılımıyla yaptırdığı öğrenildi. Sınavında Atilla tarafından bekçi adı altında alınacaklar olarak hazırlanan listede yer alan kişilere daha önceden verilen soru-cevaplar üzerinden eski Ceylanpınar Karakolu’nda yapıldığı ortaya çıktı. 

CEYLANPINAR’DA ŞERİAT DÜZENİ KURMUŞ

İlçedeki tüm okul müdürlerini de kendisine bağlayan Atilla'nın sık sık okullara zırhlı araçlar ile gelmesi ve kendi propagandasını yapması ise Atilla’nın ilçede ne denli bir şeriat düzeni oluşturduğunu gözler önüne seriyor. Atilla, ilkokullara zırhlı ve jammer araçlar ile çocuklar üzerinde de ciddi boyutlarda bir korku cenderesi oluştururken, oluşturduğu bu atmosfer ile de çocuklar üzerinde derinpsikolojik sorunlara yol açmış durumda. Bu duruma yetkili mercilerin sessiz kalması ve görmezden gelmesi de ayrıca dikkat çekiyor. Bunun tam aksine Atilla’nın hemen hemen iki haftada bir medyada AKP/Saray rejiminin resmi yayın organı olarak bilinen A-Haber’e konuk olarak çıkarılması da adeta ödüllendirildiği gösteriyor. Sık sık A-Haber'de boy gösteren Atilla'nın son çıktığı programda Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde çalışan çok sayıda sağlıkçıyı, “terörist” ilan etmesi ve hedef göstermesi ardından Atilla’nın söylemleri dikkate alınarak çıkarılan bir Kanun Hükmünde Kararneme ile çok sayıda sağlıkçı meslekten ihraç edildi.

TAM BİR KÜRT DÜŞMANI

AKP’li Ceylanpınar Belediye Başkanı Atilla’nın 2013 yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yoğun çaba ve emeğiyle Kürt sorununun çözümü adına başlatılan sürece ilişkin rahatsızlığını süreç boyunca dile getirmesi de Atilla’nın ne denli bir Kürt düşmanlığı yürüttüğünün en açık şekilde ortaya kayan bir etken. Atilla, Arap ve Türk milliyetçiliğiyle de Kürt Özgürlük Mücadelesi ve Kürt Siyasi Hareketi’ne dönük faşist tutumunu da sürekli olarak açıktan deklare etmekten de çekinmeyen biri. Atilla’nın belediye başkanlığına geldiğindeki ilk işinin ilçedeki tüm park, cadde ve sokaklara konulan Kürtçe isimleri değiştirmek olması da Kürtlere karşı ırkçı yaklaşımlarını ortaya koyuyor. Menderes Atilla’nın Kürtçe isimler yerine ilçede Arap ve Türk milliyetçiliğini sergileyen isimler ile değiştirerek, Kürtlere dönük düşmanlığını da bu şekliyle gözler önüne seriyor. Atilla, belediyede taşeron olarak çalışmakta Kürt işçiler başta olmak üzere tüm ilçe halkı üzerinde muazzam bir zulüm politikası yürütüyor. 

İLÇEDE AJANLIK ÜST SAFHADA

İlçe kaymakamının bir bütünen emrine girdiği Atilla, Ceylanpınar’da her yere zırhlı ve jammer araçlar ile giderek, tam bir bakan düzeyinde korunuyor olması da dikkat çekiyor. Atilla’nın ilçe kaymakamlığı, Ceylanpınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Ceylanpınar Devlet Hastanesi ve ilçedeki iş yerlerinde de aktif olarak bir ajanlık sistemi geliştirmiş durumda. Bu kurum ve mercilerde yer alan ajanlar üzerinden ilçedeki yurtsever halk ve AKP/Saray'a muhalif olanlar Atilla’ya bildirilerek, hedef alınıyor. Ajanlar tarafından Atilla’ya bildirilen yurtsever ve muhalif, demokratlar üzerinde baskı oluşturularak, bunlar üzerinde adeta bir terör uygulanıyor. Ayrıca Atilla, belediye bünyesinde ve ilçedeki kendi yandaşları üzerinden sürekli olarak sosyal medya hesaplarından kendisine ait fotoğrafların paylaşılması adına bir baskı mekanizması da oluşturmuş durumda. Yine ilçede kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılacak olan personel de sadece Atilla tarafından hazırlanan ve belirlenen listede yer alıyor ise istihdam ediliyor.

GEÇMİŞTEN BERİ KARANLIK İŞLERLE ANILAN BİR AİLE

Ceylanpınar’da bulunan Arap kökenli bir aile olan Atilla ailesi, ilçede Kürt düşmanlığı üzerinden yürütmüş oldukları siyaset ile çok iyi tanınan bir aile. Ceylanpınar’da Menderes Atilla’nın babasının 3 dönem ve dayısının bir dönem belediye başkanlığı yapmasının ardından 1984 ve 1994 yılları arasında 2 dönem belediye başkanlığı yapan ağabeyi Mehmet Sait Atilla’nın bölgede kamuoyunda derin devleti oluşturan isimler olan dönemin Başbakanı Tansu Çiller, Sedat Bucak ve Mehmet Ağar’a yakınlığıyla bilinmesi Menderes Atilla’nın ne amaçla Ceylanpınar Belediye başkanlığına getirildiğini ortaya koymaya yetiyor. Şuanda da belediyede kendisine bir oda tahsis edilen Menderes Atilla'nın kardeşi Mehmet Sait Atilla’nın ilçedeki tüm kirli işlerde parmağı olduğu ve ilçeyi oluşturmuş oldukları bir şeriat düzeni ile yönettiği biliniyor. 

ÖCALAN’IN SUİKASTİNDE BİLE ROL ALMIŞLAR

Atilla ailesinin geçmişten bu yana derin devlet yapılanması ile olan bağı ve kirli işlerinde yer almasıyla da ilçede Kürt düşmanlığı üzerinden yürütülen politikaların ne boyutlara ulaştırıldığını boyutunu gözler önüne sermeye yetiyor. Özellikle Menderes Atilla’nın yaverliğini yapan ve şeriat mantığıyla ilçede yürütülen işlerde rol alan ağabeyi Arap ve Türk milliyetçiliği üzerinden yurtsever ailelere dönük büyük bir baskı ve zulüm politikası yürüttüğü biliniyor. Ayrıca Mehmet Sait Atilla’nın belediye başkanlığı ardından bir derin devlet yapılanması olan JİTEM’in karanlık ilişkilerinin ve işlerinin içinde yer aldığı dönemde 6 Mayıs 1996'da Şam'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik yapılan bombalı saldırıda da adının geçmesi Atilla ailesinin ilçede yurtsever halka dönük ne denli bir terör uygulandığına en büyük dayanak olarak karşımıza çıkıyor. 

ÖLDÜRÜLEN POLİSLER ATİLLA’NIN KORUMASI VE DAİŞ İLE DİREK BAĞLANTILI

Öte yandan Kürt sorunun çözümü için başlatılan sürecin bitirilmesine gerekçe olarak gösterilen Ceylanpınar olayında şüpheli bir şekilde öldürülen 2 polisin Atilla'nın koruması olması da dikkat çeken bir ayrıntı. Ayrıca bu polislerden bir tanesinin DAİŞ çeteleri ile direkt bağlantı halinde olduğu ve Rojava'ya giriş çıkışlarını sağlıyor olmasının da açığa çıkması Atilla'nın nasıl kirli oyunlar içerisinde olduğunu ortaya koyuyor.