AKP, yenilginin acısını çıkarmaya çalışıyor: 8 tutuklama, 20 gözaltı

Şırnak, Urfa, Ağrı ve Adana'da siyasi soykırım operasyonlarına devam edildi.

Katliamlarına rağmen Kürt halkı ve hareketi karşısında ağır yenilgi alan AKP/Saray, çareyi Kürtleri cezaevlerine doldurmakta arıyor. Şırnak, Urfa, Ağrı ve Adana'da düzenlenen siyasi soykırım operasyonları sonucunda, 8 kişi tutuklandı, 20 kişi de gözaltına alındı.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Qileban (Uludere) ilçesinde, özel harekat timlerinin ev baskınında gözaltına alınan HDP İlçe Eşbaşkanı Mesut Paksoy, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından savcılığa çıkarıldı. Buradan "örgüt üyeliği", "örgüt propagandası" iddialarıyla ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Paksoy, tutuklandı. Paksoy, Şırnak T Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

URFA

Urfa'nın Pirsus ilçesinde iki gün önce gözaltına alınan belediye meclis üyeleri Abdi Gümüş ve Serdar Tekinalp ile İsa Tekin, Tahsin Erdem, Fidel Gümüş ve Mehmet Tavas isimli kişiler dün adliyeye sevk edildi. 6 kişi, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi ve mahkeme tarafından tutuklanarak, Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

AĞRI

Ağrı'nın Gîyadîn (Diyadin) ilçesinde bulunan Göl Mahallesi'nde ev baskınında gözaltına alınan Hudeyda Peker, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Gîyadîn Adliyesi'ne sevk edildi. Peker, savcılık ifadesinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından, "örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuklanarak, Ağrı M Tipi Cezaevi'ne gönderildi. 

ADANA

Adana'nın Seyhan ve Yüreğir ilçelerinde siyasi soykırım operasyonları bu sabah da devam etti. Polisler, çok sayıda adrese helikopter eşliğinde baskın düzenledi. Baskınlarda, aralarında çocukların da olduğu 20 kişi gözaltına alındı.
20 kişi, Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.