Alevilerin Narlı'ya girişine izin verilmedi

Maraş Terolar'daki direnişe destek vermek için yola çıkan Alevi Kurumlar Maraş İnisiyatifi, Narlı'da engellendi. Gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakılırken, bekleyiş devam ediyor.

Terolar'a gitmek isteyen Aleviler Maraş Narlı'da engellendi.

Maraş'ın Terolar bölgesinde devam eden direnişe destek vermek için yola çıkan Alevi Kurumlar Maraş Girişimi, Narlı'da engellendi.

Araçlar Maraş'ın Narlı ilçesine girişte, çok sayıda polis ve jandarma tarafından durduruldu. Narlı Cemevi'nde açıklama yapmak isteyen kurumların geçişine izin verilmedi.

Valiliğin talimatıyla Narlı'ya girmelerine izin vermeyeceklerini söyleyen jandarma, araçların kapısını kapattırdı. Araçlardan inişleri yasaklayan jandarma, "Hemen dönüyorsunuz, gözaltı yapmak istemiyorum" sözleriyle tehdit etti. Jandarma, araç şoförlerine de "İlk sizi alırım, derhal gidin" dedi.

Engellemeye tepki gösteren temsilcilerden Alevi Kültür Derneği Okmeydanı Şube Başkanı Sevim Yalıncakoğlu gözaltına alındı. Kitlenin tepki göstermesi üzerine Yalıncakoğlu bırakıldı.

Bu arada jandarma ve polise, kobra tipi araç takviyesi yapıldı.

5 otobüs barikat önünde bekleyişini sürdürürken, jandarma geri dönmeme durumunda saldıracaklarını söyledi.

Jandarmayla görüşme yapan, HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, Alevi Dernekleri Federasyonu Baki Düzgün, HDP eski İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile CHP milletvekillerinin de aralarında olduğu heyete kesinlikle geçişe izin verilmeyeceği söylendi.

Bu arada dört kişinin gözaltına alındı. Mahir Şahin, Umut Telli, Bayram Karabulut, Salih Gamsız bir süre sonra serbest bırakıldı.

Heyetle görüşmeler devam ederken, polisler basının görüntü almasını engelledi. Gazetecilerin yanına gelen sivil polis, yayın yasağı getirdiklerini söyledi, "Görüntü alamazsınız" dedi. Bunun üzerine HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım polise tepki gösterdi. Yıldırım, "Polis muhabirleriniz görüntü alıyorsa, bizi takip eden gazeteciler de alacak" dedi.

Polis barikatının önünde açıklama yapan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, "Biz bir irade sergiledik ve geldik. Bundan sonra da mücadelemize devam edeceğiz" dedi.

Açıklama sırasında "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.

Alevi örgütlerinin bir bölümü dönerken, bir bölümü bekleme kararı aldı.