Amed Belediyesinde rantçılar birbirine girdi

AKP’li Galip Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu’nun listesini yırtan kayyum Cumali Atilla, olayı Süleyman Soylu’ya taşıyınca Ensarioğlu belediye binasında gözaltına alındı.

AKP içinde kayyum atamaları sonrası baş gösteren rant kapma savaşı iyiden iyiye ayyuka çıktı. Halkın büyük desteğiyle Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten DBP’li Gültan Kışanak ile Fırat Anlı’yı tutuklatıp hakkında yüzlerce yıl hapis istenen iddianameler hazırlatan AKP’liler, darbeyle yönetimine geldikleri belediyelere kendilerine yakın listeleri yerleştirmek için yarışıyor. Diyarbakır’da dolandırıcılıkla adı anılan AKP Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun kardeşi Cihan Ensarioğlu ile kayyum Cumali Atilla arasında başlayan ve sonu karakolda biten tartışmaya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da dahil oldu.

KAYYUM LİSTEYİ YIRTTI

Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, 15 Haziran günü Büyükşehir Belediyesi’ne giden Cihan Ensarioğlu, elindeki işe alım listesini kayyumun önüne koydu. Daha önce hakkında 16 Nisan referandumu öncesi seçmenlere “Evet” oyu vermeleri karşılığında işe alacakları vaadinde bulunan Cihan Ensarioğlu’nun bu talebine karşı çıkan kayyum, listeyi Ensarioğlu’nun gözleri önünde yırttı.

BELEDİYEDE GÖZALTINA ALINDI

Ancak Ensarioğlu listesindeki kişilerin işe alınması konusunda ısrarcı olunca tartışma büyüdü. Kayyum Cumali Atilla, “Ben sadece başkanımız Recep Tayip Erdoğan ve Süleyman Soylu’dan emir alırım. Vali bile gelse almam” diyerek, Ensarioğlu’na rest çekti. Ve Ensarioğlu’nun yanında İçişleri Bakanı Soylu’yu aradı. Atilla’nın durumu anlattığı Soylu, Ensarioğlu’nun hemen derdest edilmesi talimatı verdi. Atilla’nın koruma polisleri ve belediyenin güvenlik görevlilerinin koluna girdiği Ensarioğlu, gelen polis ekibine teslim edildi.

AKP’LİLER GELİNCE SERBEST KALDI

Gözaltından haberdar olan AKP’li Galip Ensarioğlu, apar topar Ankara’dan Diyarbakır’a geldi. Ancak başta kayyumla yaptığı görüşme olmak üzere Süleyman Soylu’nun talimatı nedeniyle girişimlerinden sonuç alamadı ve kardeşini emniyetten çıkaramadı. İki gün boyunca Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan Ensarioğlu, Başbakan Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve bakanlar heyetinin 16 Haziran’da Diyarbakır’a geldiği sıralarda serbest bırakıldı. Yaşanan gerilim, AKP heyeti ile birlikte Ulucami önünde yapılan ve kimsenin ilgi göstermediği halk buluşmasına katılan Galip Ensarioğlu ile Süleyman Soylu’nun suratına da yansıdı.

Gözaltına alındığı güne kadar her gün Twitter hesabından paylaşım yapan Cihan Ensarioğlu’nun 2 gün boyunca paylaşım yapmaması, serbest bırakılmasından sonra ise hiçbir şey yaşanmamış gibi kaldığı yerden twit atması dikkat çekti.

DAHA ÖNCE PARA TOPLAYIP KAÇMIŞTI

Geçen yıl Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan işe alımlara da adı karışan Cihan Ensarioğlu, bu Nisan ayında Büyükşehir Belediyesi’nde işe yerleştirme vaadiyle para toplamış ve daha sonra ortadan kaybolmuştu. Merkez Kayapınar ilçesi Gaziler semtindeki bürosuna günlerce uğramayan Ensarioğlu’nun mağdur ettiği kişiler her gün kapısını aşındırmıştı.

AĞRI KAYYUMU AKP’Lİ VEKİLİ TOKATLAMIŞTI

Daha önce yine Ağrı Belediyesi’ne kayyum atanan Vali Musa Işın ile AKP Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe liste kavgasına tutuşmuştu. Belediye makamındaki tartışmanın büyümesi üzerine Musa Işın, Gökçe’yi tokatlamıştı. Işın, ilerleyen günlerde kendisine yöneltilen, “Gökçe ile aranızda bir sıkıntı yaşandı mı?” sorusuna “Bir kere bahsettiğiniz bu müptezel şahsı kaale almak istemiyorum. Kendisi daha önce beni hiç tanımadığı halde 15 Temmuz’dan sonra bana çok hayâsızca iftira atarak beni bir yere yapıştırmaya çalıştırdı. Kendisini mahkemeye de verdim. 7 Temmuz'da mahkemesi var. Aleyhimde 2 tane program yaptı, yazı yazdı. Savcılıkta verdiği ifadede hayır ben onu kastetmemiştim dedi. Bu kişinin yakınları PKK'lıdır” demişti. Bu kavga AKP medyasında günlerce konuşulmuş ve Vali Musa Işın hakkında işlem yapılması istenmişti. Ve en son geçen hafta yayınlanan Valiler Kararnamesi’nde Musa Işın’ın ipi çekilerek merkez valiliğine alınmıştı.