Amed'de derneklerin kapısına mühür vuruldu

Hükümet tarafından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD), Kürt Yazarlar Derneği, GÖÇ-DER, MEYA-DER ve Dicle Fırat Kültür Merkezi’nin kapısına mühür vuruldu.

OHAL Kanunu 11. Maddesi kapsamında  İçişleri Bakanlığı tarafından dün akşam saatlerinde yapılan açıklamayla faaliyetleri durdurulduğu açıklanan 370 derneğin kapısına tek tek mühür vurulmaya devam ediliyor. Bu derneklerden 47’sinin bulunduğu belirtilen Amed’de, bu sabah itibariyle hakkında kapatma kararı verilen kimi derneklerin kapılarına mühür vurulmaya başlandı

Kongreye Jinên Azad’ın (KJA-Özgür Kadın Kongresi) merkez Kayapınar ilçesindeki dernek merkezine giden polisler, bina çevresini ablukaya aldı. Dernek merkezine yönelik mühürleme işlemine başlandı. 

Merkezi Sur ilçesinde yer alan Dicle Fırat Kültür Merkezi’nin kapısına da yine polislerce mühür vuruldu.

Hakkında kapatma kararı alınan Kürt Yazarlar Derneği yetkililerine de haber veren polisler, kapatma işlemine başlayacaklarını bildirdi. Yine kentteki Göç Edenler Bilim-Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (GÖÇ-DER) kapısı da gelen polislerce mühürlendi. 

Kentteki Mezopotamya Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEYA-DER) VE Mezopotamya Hukukçular Derneği’nin (MHD) faaliyetleri de yine çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile durduruldu.