Amed’deki açlık grevi eylemi 4’ncü grup devraldı

Cezaevlerinde 61 günü aşan süresiz dönüşümsüz açlık grevine destek için Diyarbakır’da başlatılan eylemi 4’ncü grup devraldı.  

Cezaevlerinde 61’nci gününe giren süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine destek vermek amacıyla Amed’de başlatılan 2'şer günlük dönüşümlü açlık grevini 4'ncü grup devraldı. DBP İl Örgütü’nde devam eden eylem, aralarında DTK Divan üyesi Gülistan Akel, sanatçılar, siyasetçiler ve tutsak yakınlarının da bulunduğu gruba devredildi. Açlık grevinin sürdüğü DBP il binası Vedat Aydın Konferans Salonu’na “Susmak ölümleri onaylamaktır. Susmayacağız” pankartı asıldı.

‘TUTSAKLARIN TALEPLERİ BİZİM DE TALEPLERİMİZ’

Grevi devreden 3’ncü grup adına kısa bir konuşma yapan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Tunç, “61 gündür tutsaklar tıkanmış siyasete karşı bir direniş başlatmıştır. Onların sesi duyulsun diye yurtsever ve siyasetçiler olarak grup grup greve başlıyoruz. Tutsakların isteklerini herkes duymalıdır ve derhal taleplere cevap verilmelidir. Tutsaklar özgür ve insanca yaşam için bugün bedenlerini ölüme yatırmışsa bizler de onların sesi olacağız. Tutsakların ortaya koyduğu tüm talepler bizim de taleplerimizdir” dedi.

‘DİRENENLER KAZANACAK’

Grevi devralan 4’ncü grup adına konuşan DTK Divan üyesi Gülistan Akel ise, 61 gündür süren greve destek amaçlı Diyarbakır’da eylemlerine devam ettiklerini vurguladı. Akel, şunları aktardı: “Halkın bu direnişe sahip çıkması önemlidir. Devletin kıyımlarının sürdüğü ve yükseldiği bir süreci yaşıyoruz. Bugün tarihi bir karar verilecek ve umuyoruz ki halkların ortaya koyacağı ortak ses ön açıcı olur. Biz mücadelelere tanık olanlar olarak umutsuz değiliz. Onlar saldırılarıyla tarihin çöp kutularına gömülecek ancak direnenler tarihe yazılacaklar. 61 gündür direnenler karşısında saygı ile eğiliyorum. Bizler de burada bu direnişe ortak olmak için buradayız.”

Yapılan açıklamaların ardından aileler, “Biji berxwedana zîndana” sloganı attı.