Amed’deki açlık grevi eylemini üçüncü grup devraldı

Cezaevlerinde başlatılan ve 59'ncu gününe giren süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine destek vermek amacıyla aileler ve siyasetçiler tarafından Amed’de başlatılan 2'şer günlük süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemini 3'ncü grup devraldı.

DBP Amed İl Örgütü binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda devam eden açlık grevi eylemini, ailelerin yanı sıra DBP, HDP, TJA ve DTK’den 20 kişilik grup devraldı. 

Greve başlayanlar arasında HDP Amed Milletvekili Sibel Yiğitalp, DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Tunç, kayyum atanan Yenişehir Belediye Eşbaşkanı Ülkü Baytaş ile tutuklu aileleri ve kurum temsilcileri yer alıyor.

Aileler adına konuşan Hüseyin Barış, tutukluların ortaya koyduğu iradeyi sonuna kadar desteklerini belirterek, “Herkesin evinde oturup, sessiz kalması ölüme ortak olması demektir. Onun için kimin elinden ne geliyorsa yapması gerekir” dedi. 

HDP Amed Milletvekili Sibel Yiğitalp da, karanlık bir dönemden geçtiklerini ve bölgede büyük yıkımların yaşandığına işaret ederek, şunları aktardı: “Dışarıda bu kadar hukuksuzluk yaşanırken, cezaevlerinde yapılan uygulamaların neler olduğunu düşünmek dahi istemiyoruz. Cezaevlerinde tutsaklar üzerindeki kötü uygulamalar adeta Diyarbakır Cezaevi’nin Esat Oktay Yıldıran’ın uygulamalarını aratıyor. Tutsakların talepleri taleplerimizdir. Bölgede devlet eliyle nasıl halkın evlerini yıkma, katliam yapmakla sonuç alamadılarsa tutsakların direnişi karşısında da sonuç alamayacaklar. OHAL, tecrit her gün derinleşiyor. AKP'nin bu uygulamalarına bir an önce son vermesi gerekir. Ama biz bir kez daha söylüyoruz. Haksızlıkla, saldırıyla, yok etmeyle bir sonuç alamayacaklar. Cezaevinde yaşanacak her türlü olumsuzluktan Adalet Bakanı ve AKP sorumludur.” 

Konuşmaların ardından “Tutsaklar onurumuzdur” sloganı ile 3'ncü grup grevi devraldı.