Amed’deki Açlık grevini ikinci grup devraldı

Cezaevlerindeki tutsaklarla dayanışma amacıyla Amed’de başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemini ikinci grup, “Tutsaklar onurumuzdur” sloganıyla devraldı.

Cezaevlerinde 57 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eyleminde olan tutuklularla dayanışmak amacıyla aileler ve siyasi parti yöneticileri tarafından süresiz-dönüşümlü açlık grevi DBP Amed İl Örgütü’nde devam ediyor. 2’şer gün olarak devam eden açlık grevi bugün ikinci grup tarafından devir alındı. Tutsak yakınlarının yanı sıra DBP, HDP, TJA ve DTK’den siyasetçiler greve giren birinci gruptan grevi devralarak, 20 kişi 2 günlük süresiz-dönüşümlü açlık grevine başladı. Greve başlayanlar arasında HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, tutuklu aileleri ve kurum temsilcileri yer aldı.

Açlık grevine girecek ikinci grup devir almadan önce 2 gündür açlık grevinde olan HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca kısa bir konuşma yaptı. Bir kez daha tarihi günlerden geçtiklerini dile getiren Feleknas Uca, cezaevlerinde 14 Temmuz’dan sonra bir kez daha 57 günlük bir direnişin ortaya çıktığını ifade etti.  

Uca, tutsakların zalimliğe, savaşa, ezilmeye ve yok sayılmaya baş kaldıran herkes için direndiğine değinerek, tutsaklar 57 gündür Kürt halkı için bedenlerini ölüme yatırdığını söyledi. Tutsakların eylemini sahiplenmek için 2 gündür açlık grevine başladıklarına değinen Feleknas Uca, “Bugün grevi ikinci gruba devrediyoruz. Yalnız burada da değil, Rojava’da ve Avrupa’da da eylemler sürüyor. Halkımızdan tek isteğimiz ve tek çağrımız; ses verin bu direnişe, kulak verin bu çığlığa. Talepler hepimizin talebidir. Gelin hep beraber bu sesi yükseltelim. Onlar bizim için ses oluyorlar gelin biz de seslerine ses olalım” diye konuştu.

Ardından greve başlayanlar adına konuşan 78’ler Derneği Amed Şubesi üyesi Aziz Çelik ise, tutsakların taleplerinin en insani talepler olduğunu dile getirdi. Tutsakların taleplerinin kendilerinin talebi olduğunu aktaran Aziz Çelik, “Bu taleplerin karşılanması için bizler de sonuna kadar tutsakların yanında olacağız. Bir an önce bu taleplerin karşılanmasını istiyoruz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından “Tutsaklar onurumuzdur” sloganı atılırken, ikinci grup açlık grevine başladı.