Amed halkına 'final mitingi' çağrısı

HDP, Amed halkını 'HAYIR' için 15 Nisan'daki final mitingine çağırdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), referandum kapsamında 15 Nisan’da Amed 5 Haziran Meydanı’nda (İstasyon Meydanı) gerçekleştirilecek final mitingi için, bugün İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP Amed Milletvekili Feleknas Uca, HDP MYK Üyesi Ömer Önen, HDP Amed İl Eş Başkanı Gülşen Özer ve DBP Amed İl Eş Başkanı Zeki Baran katıldı. Toplantıda konuşan HDP İl Eş Başkanı ve Tertip Komitesi Başkanı Gülşen Özer, OHAL koşulları altında referandum çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, “8 Mart ile başlayan coşku, Newroz ile devam ederek, referandum final mitingini gerçekleştireceğiz” dedi. 

Özer, “Referandumu miting coşkusu içerisinde kutlayacağız. Miting için güvenlik had safhada” diyerek, Amed halkını 15 Nisan’da İstasyon Meydanı’na çağırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eş Başkanı Zeki Baran ise, HDP ve DBP’li siyasetçilerin tutukluğuna dikkat çekerek, referandum çalışmaları şartlarına işaret etti. Baran, AKP referandum üzerinde siyaset yürütmedi. Baskı ve zulüm üzerinden politikalar yürüttü. Vali, kaymakam ve polisler üzerinden referandum çalışmaları yürüttü” dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği mitingin “şaka” olarak değerlendiren Baran, “Evet” cephesinin bölgede başka çalışma yürütmediğini söyledi.

Halkı sandıklara sahip çıkmaya çağıran Baran, “Zorlu olacak ancak sonu muhteşem olacak” diye kaydetti. 

'SONUCU 15 NİSAN'DA GÖSTERELİM'

Tarihi bir referanduma gidildiğini kaydeden milletvekili Feleknas Uca ise, "8 Mart ve Newroz ruhu, özgürlük ruhu ve zindan direnişi ile İstasyon Meydanı’nda olalım. Referandum sonucunu 15 Nisan’da ortaya koyalım” dedi.

'ZİNDANLARIN KAPISINI AÇACAĞIZ!'

Cezaevlerinde siyasi tutukluların sürdürdüğü açlık grevi eylemlerine ilişkin konuşan Uca, “Halkımız açlık grevi eylemlerine sahip çıkmalıdır. Eylem ölüm sınırına dayandı. Zindanların sesini duymalı ve yükseltmeliyiz. Zindanlar Kürt halkının özgürlüğü ve geleceği için direnişte. Zindan direnişini selamlıyoruz. Özgürlük yakındır, referanduma taşınan mücadelemiz ile zindan kapılarını açacağız” diye konuştu. 

HDP MYK Üyesi Ömer Önen, Amed'deki siyasi soykırım uygulamalarına gazetecilere dönük baskılara tepki gösterdi.

Önen, “Halk 16 Nisan’da sandığa giderek, tüm bunların hesabını soracaktır. Gasp edilen irademize karşı, kimliğimizle, kültürümüzle yaşayacağız cevabını verecektir” şeklinde konuştu.