Amed şehitlerini son yolculuğuna uğurladı

Dersim'de 26 Mart'ta çıkan çatışmada yaşamını yitirenlerden HPG gerillası Welat Aslan ve Berat Ekinci Amed'te son yolculuklarına uğurlandı.

Dersim kırsalında 26 Mart’ta yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren HPG gerillası Welat Aslan (Şervan Eriş), ailesi tarafından Malatya Adli Tıp Kurumu’ndan alınarak toprağa verilmek üzere doğduğu Amed’in Hamza Baba köyüne getirildi. Köyünde dini vecibeleri yerine getirilen Aslan’ın PKK bayrağına sarılı tabutu, sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde köy mezarlığına doğru götürüldü. Mezarlıkta alkışlar ile karşılanan Aslan, “Şehît namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları eşliğinde toprağa verildi.

 Saygı duruşu ardından oğlunun cenaze töreninde konuşan anne Sıdıka Aslan, “Oğlum Kürdistan’ın ve Kürt halkının şehididir. Sütüm helal olsun, mekanı cennet olsun. Kürt halkının ve Serok Apo’nun başı sağ olsun” dedi.

DBP Amed İl Eşbaşkan Yardımcısı Rıfat Roni, özgürlük şehitlerini saygıyla andıklarını belirterek, “Şehitlerimiz, dili ve kimliği için, özgür bir yaşam yolunda canlarını feda ettiler. Kürt halkına düşen, şehitlerin anılarına sahip çıkmaktır. Bizde bir kez daha söz veriyoruz ki; onların anılarına ve mücadelelerine sahip çıkacağız” diye konuştu.

Aslan için Hamza Baba köyünde kurulacak olan taziye 3 gün sürecek.

EKİNCİ'NİN AİLESİ TEHTİD EDİLDİ

Çıkan çatışmada yaşamını yitiren ve Malatya Devlet Hastanesi Morguna kaldırılan HPG gerillası Berat Ekinci’nin (Kurtay Feraşin) cenazesi DNA Testi eşleşmesiyle ailesi tarafından alınarak Amed’e getirildi.

Merkez Bağlar İlçesi Yeniköy Mezarlığına toplanan kitle tarafından alkışlarla karşılanan Ekinci’nin cenazesi dini vecibeleri ardından tabutu omuzlara alınarak mezarı başına getirildi. Bu esnada Yeniköy mezarlığını abluka altına alan polisler Ekinci’nin ailesini slogan ve marş okunduğu takdirde müdahale edeceklerine yönelik tehdit etti. Öte yandan kitlenin içine giren polislerin yüksek sesle gülmesi yanı sıra mezarlık yakınında bulunan askeri havaalanında birçok savaş uçağının art arda havalanması dikkat çekti. Ekinci yapılan duaların ardından göz yaşları içinde toprağa verildi.

Ekinci için Hazrolular Yas Evinde taziyeler kabul edilecek.