Amed ve Van'da açlık grevi yeni katılımlarla sürüyor

Tutsaklara destek için Amed ve Van'da aileler öncülüğünde başlatılan açlık grevleri yeni katılımlarla sürüyor.

Türkiye ve Kürdistan cezaevlerinde “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü, cezaevlerinde baskı ve hak ihlallerinin son bulması” talebiyle başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevleri devam ediyor. Tutsakların eylemini desteklemek için Amed ve Van’da başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi yeni katılımlarla sürüyor. Tutsak yakınları ve siyasetçilerin DBP Amed İl Örgütü binası Vedat Aydın Konferans Salonu’nda başlattıkları açlık grevi direnişi 11’inci gününe girdi.

Grevcilere sabah saatlerinden itibaren ziyaretler başladı. Hem tutsak yakınları, hem de grev eyleminin olduğunu bilen halk destek ve moral vermek için geldi. Aileler, tutsakların grevi sürdüğü sürece eylemi bırakmayacaklarını dile getiriyor.

VAN

Van‘da başlatılan süresiz-dönüşümlü açlık grevi yeni katılımlarla devam ederken, DBP il binasında başlatılan açlık grevini 5. grup devraldı. Açlık grevinde olan Aynur Bahiş, tutsakların talepleri yerine getirilmediği sürece açlık grevlerini devam edeceklerini kaydetti. Bahiş, “Cezaevinde olan arkadaşlar bedenlerini ölüme yatırdılar. Talepler yerine gelmediği sürece bizler de açlık grevlerimize devam edeceğiz. İki gündür açlık grevindeyiz. Yeni arkadaşlarımız devraldı. Umarız ki bir an önce talepler yerine getirilir” dedi.

Yeni grup "Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla açlık grevini devraldı.