Amedliler: Barışa dair söyleyecek sözümüz yok

1 Eylül Dünya Barış Günü’ne dair mesajlarını paylaşan Amedliler, mevcut durumda barışın mümkün olmadığını belirterek, "Barışa dair söyleyecek sözümüz yok" dedi.

Türkiye ve Kürdistan’da süregiden savaşı değerlendiren Amedliler barışa dair artık söylenecek bir sözlerinin olmadığını belirterek, 1 Eylül Dünya Barış Günü'ne dair görüşlerini paylaştı.

Ortadoğu’nun kan deryası olduğunu dile getiren Zeynep Aykat, halkların tek umudunun barış olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi. Yapılan tüm eylem ve etkinliklerde barış vurgusu üzerinde durulması gerektiğini ifade eden Aykat, bölgede ve ülkede devam eden savaş ortamının bir an önce son bulmasını istediğini belirtti. “Halkların hak ettiği yaşam biçimine ulaşması için dünya barış gününün milat olmasını umut ediyorum” diyen Aykat, tüm halkların 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutladı.

‘MEVCUT DURUMDA BARIŞ MÜMKÜN DEĞİL’

Barışın herkesin ortak şiarı olduğunu söyleyen Sema İzol ise, “Bu coğrafyada en çok özlem duyduğumuz şey barıştır. Ancak; yaşadığımız ülke yeni bir savaş konseptine çoktan girmiş bulunuyor. Bu noktayı Ortadoğu’daki savaş ile birlikte değerlendirdiğimizde devletin Kürt halkı üzerinde uyguladığı asimilasyon politikaları, savaş konseptinin bir parçasıdır” dedi. Tüm bunlara rağmen barış isteklerini 1 Eylül’de tekrar yükselteceklerini söyleyen İzol, ülkedeki mevcut ortamda insanların barış umudunu yitirmiş durumda olduğunu; ancak her şeye rağmen kadınlar ve çocuklar için barış sesini yükseltmeleri gerektiğini ifade etti. İzol herkesi 1 Eylül’de barışı haykırmaya çağırdı.

‘TOPLUM HUZUR İSTİYOR’

Toplumsal bir huzur istediklerini vurgulayan Abdullah Yüksel de “Artık insanlar üzerinde baskıların uygulanmasını istemiyoruz. Toplum olarak, halk olarak kendi irademizle yaşamak istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Toplumdaki tabuların yıkılması gerektiğini söyleyen Yüksel, “Bu topraklarda savaş değil, barış içerisinde yaşamak istiyorum. Dünya barış gününün güzel günlere vesile olmasını diliyorum” dedi.

‘SAVAŞ İSTEMİYORUZ’

Dünya barış gününün bütün insanlığa mutluluk ve huzur getirmesini dileyerek sözlerine başlayan Celal Odabaşı da “İnsanlar yaşasın, çocuklar ölmesin biz bunu istiyoruz. Hayatımızda savaş olmasın” sözleriyle barış isteğini dile getirdi. Azad Çelik ise, Kürtlerin yıllardır savaşa karşı barış mücadelesini verdiğini söyleyerek, artık söyleyecek bir sözün olmadığını belirtti. Çelik, “Barış bugün Ortadoğu’daki en büyük ihtiyaçtır. Savaş hiç kimseye kazandırmaz.”

‘BARIŞA DAİR SÖYLEYECEK SÖZÜM YOK’

Serfiraz Deylem, “Herkesin gönlünden geçtiği gibi benim de gönlüm barıştan yana. Ama gelin görün ki bu coğrafyada savaş eksik olmuyor. Barışı biz istiyoruz, savaşı başkaları çıkarıyor ceremesini yine biz çekiyoruz. Bu nedenle barışa dair söyleyecek sözüm yok" ifadelerini kullandı.