GÖRÜNTÜLÜ

Amedliler: Erdoğan'ın sonu Saddam gibi olacak

Kayyumlarla sonuç alınamayacağını söyleyen Amedliler, "Belediye binalarını ablukaya alarak bizi sindiremezsiniz, irademiz her zamankinden daha sağlam bir şekilde yerinde duruyor” dedi. Amedliler, Erdoğan'ın sonunun Saddam gibi olacağını da belirtti.

Amedliler, AKP/Saray iktidarının siyasi soykırım kapsamında DBP'li belediyelere kayyum atamasına ilişkin ANF'ye konuştu...

CAN: AKP SON DEMLERİNİ YAŞIYOR!

DBP’li belediyelere kayyum atanmasını, 7 Haziran'daki genel seçimlerin intikamı olarak değerlendiren Mustafa Can, “Saray, bu yolla seçim sürecinde, 'hayalimdir' deyip alamadığı belediyeleri zor kullanarak ele geçirdi. Kayyum atamalarının tek sebebi yok elbette; bunun siyasi, sosyal, kültürel ve ekonomik birçok yönü var. Ancak gerekçe ne olursa olsun; biz bu hukuksuz ve düşmanca tavrı kabul etmiyor, şiddetle kınıyoruz. AKP, hukuksuz iktidarının son demlerini yaşıyor" dedi.

TURHAN: 90 YILDIR SONUÇ ALAMADILAR...

Şaban Turhan ise şunları söyledi: “Dünyanın demokrasi ile yönetilen hiçbir ülkesinde kayyum atama gibi bir durum söz konusu değildir. Halkın oyu ve iradesi ile başa gelenler ancak halkın oyları ile indirilir ve görevi elinden alınır. Öte yandan halkın oyu ile seçilenlerin görevinin bir şekilde elinden alınması yasal da değil. Varsa bir yolsuzluk, varsa bir irtikap müdahale edebilirler. Kayyum atamak çözüm değil ancak AKP iktidarı halkın iradesini yok sayacak bir yöntemi hayata geçirmeyi daha uygun buldu. Bu politikalar çok denendi, 90 yıldır deneniyor ancak hiçbir zaman başarıya ulaşmadı! Bu kadim toprakların iki halkı vardır; Türkler ve Kürtler... Bu halklar özgür ve eşit bir yaşam ve yönetim biçimi kurup faşist yönetimlerin kıskacından kurtulacaktır. Bu şekilde hem Kürtler, hem Türkler özgürleşecektir. O günler yakın, buna inanıyoruz."

ÜLKER: AYDINLIK GÜNLERİ GÖRECEĞİZ!

Kayyumların, Kürtlerin Ortadoğu ve Rojava’da yürüttüğü başarılı siyaset ile elde ettiği kazanımları hazmedemeyen AKP zihniyetinin ürünü olduğunu belirten Müşşeher Ülker de şunları kaydetti: 
"Kayyum dediğimizde Kürt halkının kafasında oluşan tablo, hukuksuzluk ve zulümdür. AKP iktidarı bu halkın belediyelerine el koyup, seçilmişleri tutuklayarak halk üzerinde bir korku politikası yürütmeye çalışıyor. Ancak unuttukları bir gerçeklik var ki; o da bu halkın zindan, ölüm ve göç ile terbiye edilemeyeceğidir! Bu halk öfkelenmeye görsün, öfkesinde sizi de boğacak! Saddam’ı hatırlayın, aynı son Erdoğan’ı bekliyor! Kürt halkı yalnız değil, sırtını yasladığı koca bir güç ve gerçeklik var. Belediyelere kayyum atayarak insanları inançlarından vazgeçiremezsiniz. Belediye binalarını ablukaya alarak bizi sindiremezsiniz, irademiz her zamankinden daha güçlü bir şekilde yerinde duruyor. Az kaldı; bu zulüm bitecek ve aydınlık günleri göreceğiz!”