Avrupa'da Öcalan için eylemler ve uzun yürüyüşe çağrı

Avrupa'daki Kürdistanlı gençlerin 'Azad Bike Kampanyası' devam ediyor. Öcalan'ın özgürlüğünü isteyen gençler, "Önder Apo’yu özgürleştirelim, Kürdistan'ı özgürleştirelim ve özgür yaşamı inşa edelim" diyerek, uzun yürüyüşlere katılım çağrısında bulundu

HANNOVER 

Ciwanên Azad Hannover üyeleri ‘Azad Bike Kampanyası' çerçevesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için afişleme eylemi yaptı.
Kürt gençleri akşam saatlerinde Hannover’in merkezinde, Öcalan'ın fotoğrafının bulunduğu ve “Freiheit für Öcalan - #AzadBike“ yazılı afişleri çok sayıda duvara yapıştırdı. 
Gençler, “Serok Apo Azad bike, Kurdistanê Azad bike, Jiyanê Azad bike“ şiarıyla eylemlerini gerçekleştirdiklerini belirterek, “Önder Apo özgürlüğüne kavuşmadan, bizler her gün eylem halinde olucağız“ dedi. Gençler, “Azad Bike Kampanyası Önder Apo’yu özgürleştirecek“ diyerek, tüm Kürt gençleri ve devrimci dostları eyleme çağrıdı. 

DEN HAAG 

Hollanda’nın Den Haag kentinde Ciwanên Azad üyeleri  Azad Bike Kampanyası kapsamında Öcalan’ın özgürlüğü için sticker eylemi yaptı.
Gençler, Den Haag’ın merkezi yerlerine çok sayıda “Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a statü“ stickerlerini yapıştırarak, Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridi ve Kürdistan’da yapılan toplumsal ve siyasal soykırımları kınadı. 
Öcalan'ın özgürlüğü için ve Uluslararasi Komployu kınama amacıyla iki koldan başlatılacak olan uzun yürüyüşler için gençler tüm yurtsever, devrimci gençleri katılım sağlamaya çağırdı.

VILLIERS-LE-BEL

Ciwanên Azad ve Jinên Ciwan ên Azad üyeleri 5 Şubat’ta Almanya’nın Mannheim kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılacak olan uzun yürüyüş için katılım çağrısında bulundu. 
“Uluslararası hegemonik güçler, gerici güçler ve işbirlikçi çizgi Orta Doğu’nun yeniden dizayn müdahaleleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ve Kürdistan Özgürlük Hareketi'ni engel olarak görmüşlerdir. Uluslararası Komployla birlikte insanlığın bir değeri olan Rêber Apo şahsında bir halk ve bir halkın geleceği karartmak ve yok edilmek istenmiştir.“
“Biz de Avrupa’da yaşayan Kürt gençleri olarak Rêber Apo özgürleşene kadar mücadele edeceğiz ve her geçen gün mücadelemiz farklı boyutlara ulaşacaktır. Bu nedenle 'Rêber Apo’ya özgürlük, Kürdistan’a statü' diyoruz. Azad Bike Kampanyası çerçevesinde düzenlenecek olan uzun yürüyüşlere tüm Fransa ve Avrupa’da bulunan gençlerimizin güçlü katılması içim çağrıda bulunuyoruz. Azad Bike Kampanyası ile Önder Apo’yu özgürleştirelim, Kürdistan'ı özgürleştirelim ve özgür yaşamı inşa edelim."

UZUN YÜRÜYÜŞLERİN BİLGİLERİ

Birinci Kol: 

Luxemburg – Strasbourg 
1 Şubat’ta Luxemburg’da başlayacak 

İkinci kol: 

Mannheim Strasbourg 
5 Şubat’ta Mannheim HBF önünde saat 09.00’da başlayacak 
(Toplanma 4 Şubat’ta DKTM Ludwigshafen/Mannheim )