Bartın için Van’da mevlit verildi

HPG gerillası Davut Bartın için Van'da düzenlenen mevlitte, Kürt halkının özgürlüğe yürüdüğü mesajı verildi.

Van'ın Gürpınar ve Edremit ilçeleri kırsalında, 19 Mayıs'ta çıkan ve 3 askerin yaşamını yitirdiği çatışmada yaralandıktan sonra Dönemeç Çayı'na düşerek yaşamını yitiren HPG'li Davut Bartın (Brûsk Cîlo) için Van’da mevlit verildi.
Süphan Telbaşı Taziye Evi'nde verilen mevlite HDP PM Üyesi Abdülmelik Okyay, DBP Van il eş başkan vekilleri Nazmiye Acar, Metin Kutaz, HDP Van il eş başkanları Yakup Ataş, Gülistan Orhan, Van MEYA-DER ve TUYAD-DER eş başkanları, KJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri ile halk katıldı.

'KÜRT HALKI ÖZGÜR YARINLARA YÜRÜYOR'

Okunan dualar ve saygı duruşunun ardından konuşan Van MEYA-DER Eş Başkanı Neriman Urar, Kürt halkının birlik ve beraberlik içinde özgürlüğüne kavuşacağını söyledi. Verilen  canların acı olduğunu ancak Kürtlere ölümü dayatanların mutlaka kaybedeceğini dile getiren Urar,  “Zulüm ile abad olunmaz. Bunu Tayyip Erdoğan da görecek” dedi.
DBP Van İl Eş Başkan Vekili Metin Kutaz da, Kürt halkının ağır bedeller ödediğini ve büyük acılar yaşamasına rağmen mücadelesinden vazgeçmediğini söyledi. Kürtlerin taleplerinin oldukça insani ve makul olduğuna dikkati çeken Kutaz, Kürt halkının özgür yarınlara yürüdüğünü vurguladı.
Son olarak konuşan HPG’li Bartın’ın yakınları ise Kürt halkının özgürlüğünün yakın olduğunu belirterek, mevlite katılanlara teşekkür etti.