GÖRÜNTÜLÜ

‘Baş versek de baş eğmeyeceğiz’

Urfa’da görüşlerine başvurduğumuz Kürtler, AKP/Saray rejiminin baskıcı ve anti Kürt merkezli sürdürdüğü savaşa karşı hiçbir gücün kendilerini haklı mücadelelerinden vazgeçiremeyeceğinin altını çizdi.

Türkiye'de AKP/Saray rejiminin tüm anti demokratik, baskıcı politikaları karşısında özgürlük ve demokrasi mücadelesini etkin bir şekilde sürdüren Kürt halkı ve siyasetine karşı devreye koyulan inkar ve imha konsepti kapsamında alınan topyekûn savaş kararına karşı sergilenen direniş her geçen gün daha da büyüyerek devam ediyor. Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve onun öncülük ettiği AKP'nin "Ya baş verecekler ya baş eğecekler" diye Kürt halkına ve siyasetçilerine dönük tehdit ve yaklaşımlarına Kürt Özgürlük Mücadelesine karşı yaklaşımlara bugüne kadar birçok kez tanık olan Kürtler, baskı, zulüm, şiddet, inkar ve imha politikalarına karşı hiçbir zaman boyun eğmeyeceklerini ve direneceklerini dile getirdi.

'ERDOĞAN BİZE NE YAPARSA YAPSIN O'NA KARŞI ASLA BAŞIMIZI EĞMEYECEĞİZ'

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin Kürtleri yok etmenin peşinde olduğunu söyleyen Bahattin Tanman (57), halk olmaktan gelen hakları için bunun karşısında mücadele ettiklerini ve direndiklerini dile getirdi. Haklı mücadelelerinde kazanacaklarını belirten Tanman, "Erdoğan ne yaparsa yapsın, bizi yok edemeyecek. Bize ne yaparsa yapsın o'na karşı asla başımızı eğmeyeceğiz. Bizi bitirse ve çocuklarımız kalsa bile bir kez daha bu haklı mücadelemizi sürdüreceklerdir. Halkımıza karşı yapılanlara asla göz yummayacağız. Kürt halkına reva görülen inkar ve imha politikalarını da kınıyoruz. Bunun karşısında asla boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

'BİZİ HAKLI MÜCADELEMİZDEN VAZGEÇİREMEZLER'

AKP/Saray rejiminin Kürt düşmanlı üzerinden hayata geçirdiği politikalarıyla Kürt halkına "Sizi yok edeceğiz. Sizi öldüre öldüre bitireceğiz" mesajını verdiğini söyleyen Mehmet Kızılboğa (63) da, "Biz Kürt halkı hakkımızı istiyoruz diye bize 'düşman' olarak bakıyorlar. Şehirlerimizi harabeye çeviriyorlar. 7'den 70'e kadar olan herkesi katlediyorlar. Ama damarlarımızda bir damla kan bile oldukça hak mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizi mücadelemizden vazgeçiremeyecekler" dedi.

'YÜZYILDIR BAŞARAMADILAR ŞİMDİ DE BAŞARAMAYACAKLAR'

Erdoğan ne yaparsa yapsın ona karşı baş eğmeyeceklerini dile getiren 72 yaşındaki Mehmet Kalkan da haksızlığa karşı mücadele etmelerinin boyunlarının borcu olduğu belirterek, "Biz mücadelemizden geri adım atmayacağız. Erdoğan'ın faşist politikalarına karşı çıkacağız. Erdoğan'a kaybettireceğiz. Bu yüzden asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Erdoğan ve AKP'si Kürtleri yenemez. Nasıl ki yüzyıldır Kürtlere savaş açmışlar ve başaramıyorlar ise şimdi de başaramayacaklar. Bugün eğer 6 milyon Kürt var ise 4 yıl sonra bu 20 milyon Kürt olacak. Bize birşey yapamaz kaybedecektir" diye ifade etti.

'BU YOLA BAŞIMIZI KOYDUK!'

AKP ve Saray'ın Kürt düşmanı olduğunu dile getiren 62 yaşındaki Mehmet Kudin de şunları dile getirdi: "Erdoğan ve AKP Kürt düşmanı merhametsiz ve vicdansızdırlar. Başımız gitse de haklı mücadelemizde başımızı asla eğmeyeceğiz. Başımızı kesse ve bedenimiz de caddeye dahi atsa biz isteğimizden mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Biz neyin hak olduğunu neyin haksızlık olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu yola başımızı koyduk. Geri adım atmak yok." 

...