GÖRÜNTÜLÜ

Başurê Kurdistan’da Öcalan için kitlesel etkinlik

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 68’inci yaş gününü Başurê Kurdistan halkı kitlesel bir etkinlikle kutladı.

Süleymaniye’nin Ranya ilçesine bağlı Banêkul alanında bir araya gelen yüzlerce Başur Kürdistanlı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 68’inci doğum gününü kutluyor. Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK)  tarafından organize edilen etkinliğe Süleymaniye’ye bağlı birçok ilçeden yüzlerce kişi katıldı.

Etkinlik Kürt Özgürlük Mücadelesi'nde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Kürdistan Özgür Kadın Hareketi’nin (RJAK) hazırlamış olduğu mesaj Haje Xidir tarafından okundu.

'ÖNDERLİĞİMİZİ ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Mesajda, "Önderliğimizin doğuşu aynı zamanda hepimizin, tüm kadınların ve tüm Kürt halkının özgür doğuşudur. Önder Apo 18 yıldır İmralı ağırlaştırılmış tecrit koşullarındadır. Önderliğe yönelik tecrit tüm Kürt halkına ve kadınlara yönelik bir tecrittir. İmralı işkence sistemiyle ne Önderliğimizi ne de halkımızın özgür iradesini teslim alabildiler. Bizler Önderlikle doğduk ve Önderlikle özgürleşeceğiz" denildi.

"Önderliğimizi özgürleştirene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” vurgusunda bulunulan açıklamada, Kürt halkının özgürlük mücadelesinin, Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Öcalan’ın öncülüğünde gittikçe yükseldiği belirtilerek, bu mücadelenin tüm Ortadoğu halklarına ve insanlığa demokratik, özgür ve eşit yaşamın nasıl yaratılabileceğinin de pusulasını sunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Kürt kadınlarının 8 ve 21 Mart'ta ortaya koymuş olduğu iradeye de dikkat çekildi.

Etkinlikte Özgür Toplum Hareketi (Tevgera Azadî) bir mesajla Öcalan'ın doğum gününü kutladı.

Etkinlik Öcalan için yazılan şiirlerin okunması, müzik ve halaylarla devam etti.

Etkinlik alanında sık sık "Bijî Serok Apo" sloganları yükseldi.

Eş zamanlı olarak Kerkük’ün Germiyan Bölgesine bağlı Kelar ve Halepçe’nin Şerezur ilçesinde de Öcalan’ın 68’inci doğuş gününü kutlayan etkinlikler vardı.