GÖRÜNTÜLÜ

Batman'da binler 'HAYIR' için buluştu

Batman'da binlerce kişi 'HAYIR' sloganlarıyla HDP mitinginde bir araya geldi.

Partisinin Batman mitinginde konuşan milletvekili Mehmet Ali Aslan, kentin yüzde 70’inin alanlara aktığını belirterek, “Batman’dan yüzde 80 ‘Hayır’ bekliyoruz” dedi. Miting alanında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın “Seni başkan yaptırmayacağız” konuşması, binler tarafından alkış ve zılgıtlarla karşılandı. 

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Batman’da düzenlediği “Hayır” buluşması coşkuyla başladı. Binlerin doldurduğu 16 Mayıs Stadyumu alanından, “Hayır” ve “Na” sloganlarıyla birlikte kadınların zılgıtları yükseliyor. Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan ve Saadet Becerikli, görevden alınan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir, kentin DBP ve HDP’nin eş başkanları ve TJA üyeleri halkı selamladı.

'YÜZDE 80 BEKLİYORUZ'

HDP Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Batman’da yüzde 50 “Evet” çıkacağı yönündeki iddialara, “Kentin yüzde 70’i bu alanda. Batman’dan yüzde 80 ‘Hayır’ oyu bekliyoruz” diye karşılık verdi. Hükümetin “Evet”i savunamadığını, “Hayır” cephesini ötekileştirdiğini dile getiren Aslan, “AKP ve MHP ‘Evet’ dediği için ‘Hayır’ demiyoruz. 18 maddede bir hayır olmadığı için ‘Hayır’ diyoruz. Tek dil diyorlar, 96 yıldır bu çürümüş ideolojik sloganları yeniden canlandırmaya çalışıyorlar. Tek dil söylemi, en başta ‘Evet’ diyen Kürtlere ve Türklere hakarettir” dedi.

Kuran-ı Kerim üzerinden verdiği örnek ile konuşmasına devam eden Aslan, “Onların yalanlarına mı, Allah’a mı inanacağız? Bunlar ne zamana kadar din istismarı yapacak? Batman halkının dinini, muktedirlerden öğrenmeye ihtiyacı yok” diye konuştu. 

Aslan, hükümetin ezan üzerinden yürüttüğü siyasete tepki göstererek, "Ezanları susturan onlardır. Cizre’de Nusaybin’de ve Şırnak’ta aylarca ezanı susturdular” şeklinde konuştu. Cezaevlerinde siyasi tutukluların sürdürdüğü açlık grevi eylemlerine dikkat çeken Aslan, “Hayır ile ölümün önüne geçeceğiz” diye ekledi.