Batman’da mezarlık ziyaretleri

Mezarlık ziyaretinde konuşan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, yaşanan savaş nedeniyle Kürt halkının bayramlarını mezarlıklarda geçirdiğini söyledi.

Batman'da bayram vesilesiyle mezarlık ziyareti gerçekleştirildi. Asri mezarlıkta düzenlenen ziyarete HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, HDP, DBP il yöneticileri, kayıp yakınları, Barış Anneleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından halk tarafından mezarlara karanfil bırakılarak dualar okundu. Ziyarette konuşan Ayşe Acar Başaran yaşamını yitirenleri anarak,  "Biz bu topraklarda yaşayanlar bayramlarımızı mezarlarda geçiriyoruz. Koltuklarda oturanlar ve halkın çocuklarını ölüme gönderenler ise çocuklarıyla, akrabalarıyla geçiriyorlar" dedi.

‘KENDİLERİ SAVAŞA KARAR VERİYOR HALKIN ÇOCUKLARINI İSE ÖLÜME’

AKP ve MHP işbirliğiyle yaşanan savaşın daha da derinleştiğine dikkat çeken Başaran, "Erdoğan ve Bahçeli iki senedir işbirliği yaparak yaşanan savaşı daha da derinleştiriyorlar. Ancak onlar savaşa karar veriyorlar halkın çocuklarını ise ölüme gönderiyorlar" diyerek tepki gösterdi.

Başaran, devamın da yaşamını yitirenlerin mücadelesini sahiplendiklerini belirterek, onların isimlerinin tarihe altın harflerle yazılacağını sözlerine ekledi.