Baydemir: Biz buradayız ve korkacak hiçbir şeyimiz yok!

HDP’nin “Adalet ve Vicdan” nöbeti abluka altında 6’ncı gününe girerken günlük yapılan açıklamada konuşan HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, “Halkımız çok iyi bilsin ki; biz buradayız ve korkacak hiçbir şeyimiz yok” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekillerinin, Amed Ekin Ceren Parkı’nda başlattığı “Vicdan ve Adalet Nöbeti”nin 6’ncı gününde devam ediyor. Kentin her tarafını işgal eden Türk devlet güçleri, halkın HDP’lileri ziyaret etmesini engelliyor. Ancak eylem ve ziyaretler buna rağmen devam ediyor.

Eyleme ilişkin yapılan günlük basın açıklamasına katılan vekiller üzerinde “Vicdan ve Adalet” yazılı beyaz önlükler giydi. Burada konuşan HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, “Sur ve Cizre yaşamını yitiren birçok gencin ailesi henüz cenazelerini alamadı. Bu halkın renginden ve düşüncesinden korkuyorlar, korkudan başka hiçbir şeyleri kalmadı. Söyleyecek yalan bile bulamıyorlar. Bu nöbet aynı zamanda tecride itirazdır” dedi.

Baydemir, AKP’ye bağlı bir gazetenin eyleme ilişkin manşetlerini göstererek şöyle dedi: “Günlerdir buradayız. Sizin bir tane muhabirinizi görmedik burada. Bu fotoğrafın nereden çekildiğini kimin çektiğini çok iyi biliyoruz. Gerçeklerle yüzleşmekten, adaletle yüzleşmekten korkuyorlar. Bu yüzdendir ki çok sayıda gazeteci cezaevine girdi, çok sayıda gazete kapatıldı. Bunlar sesimizi duyuran tüm muhaliflerden korkuyorlar. Halkımız çok iyi bilsin ki; biz buradayız ve korkacak hiçbir şeyimiz yok.”

Buna rağmen bu gazetenin kapanmasını istemediklerini dile getiren Osman Baydemir, ancak gazeteyi atmayacaklarını amacına uygun olarak yere serip üzerinde yemek yiyeceklerini vurguladı.

“Sırtını döndü dediğiniz halk size Newroz’da cevap verdi” diyerek sözlerine devam eden Osman Baydemir, Sırrı Süreyya Önder’in nöbet eyleminde cümbüş çalmasının Ankara gündeminden düşmediğini ifade etti. Baydemir, “Dünden bu yana Ankara buradaki güvenlik güçlerini arayarak kızıyor. Bir cümbüşten bile korkuyorlar, ‘suç unsurudur’ diyorlar. Neden biliyor musunuz? Çünkü sazdan da korkuyorlar. Selahattin Demirtaş’ın sazından korkuyorlar, korksunlar çünkü biz haklıyız. Toprağa verecek tek bir canımız yok. Mutlaka ama mutlaka bu dönemin faşizmi de gerileyecektir.

EYLEMİMİZ SONLANMAYACAK

Ey Erdoğan çık halktan, Demirtaş’tan özür dile. Gör bak bu gidişat bir hayra yorulabilir. Kinde, savaşta ısrar etme. Çünkü bunun kazananı olmadı. Sende kazanmayacaksın. Bunun sonu yoktur.

Eylemimiz sonlanmayacak. Bayrak İstanbul’a devir edilecek. İstanbul vicdanın sesini yükseltebilecek kadar yükseltecek, sonra Van’a, Van’dan da Ege’ye, İzmir’e taşınacak. Onurlu bir barış sağlana dek, Sur’daki yıkım durana kadar bu mücadele devam edecek.”

Açıklama alkışlar eşliğinde sona ererken, vekiller nöbet eylemini devam ediyor.