Belediyenin 40 Milyonu eridi, kayyum borçlanmaya başladı

AKP-MHP tarafından gasp edilmeden önce kasasında yaklaşık 40 Milyon TL bulunan Cizre Belediyesi, borçlanmaya başladı.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) yönetiminde kasasında 40 Milyon TL olan Şırnak’ın Cizre Belediyesi, 11 Eylül 2016 tarihinde AKP-MHP tarafından gasp edilip kayyum atanmasından sonra borçlandırılmaya başlandı. Kayyum atamasının ardından kültür ve kadın merkezleri olmak üzere birçok kurumu AKP’li yöneticilerin kullanımına verilirken, kasadaki nakit paranın da tükendiği öğrenildi. 28 Milyon TL kasada bulunan ve 12 Milyon TL de karakola çevrilen belediyeye ait kültür merkezinin rayiç bedeli AKP’nin kentteki organizasyonlarına harcandığı ortaya çıktı.

AKP’NİN ÇEREZİ VE PASTASI BÜTÇEDEN 

Kayyumla birlikte çalışan ve adının açıklanmasını istemeyen bir kaynağın verdiği bilgilere göre, kente gelen tüm AKP’li yöneticilerin masrafları, AKP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler ve kişisel bazı harcamaların belediye tarafından karşılanıyor. Söz konusu kaynak, AKP’nin tüm etkinlikleri için kullanılan araç ve gereçlerin yanı sıra misafirlerine alınan çerez, pasta ve içeceklerin tümü belediye kasasından ödeniyor.

BORÇSUZ ALINAN BELEDİYE BORÇ ALTINA SOKULDU

Kürt çocuklarını asimle etme ve Türkleştirme rolü verilen müftülüğün açtığı kurslar ve etkinliklerin de masrafı belediye bütçesinden karşılandığını kaydeden kaynak, DBP döneminde kalan 40 Milyon TL’nin bittiğini ve bütçenin eksilere düştüğünü kaydetti.

HELİKOPTER PİSTİNİ BELEDİYE YAPIYOR!

Yine kayyuma çok yakın çalışan bir kişinin verdiği bilgiye göre, ilçede özel hareket polisi ve askerlerin bulunduğu bir kamu binasına helikopter pistinin yapıldığını ve faturasını ise belediyenin karşıladığını ileri sürdü.

Belediye bütçesine ilişkin detaylar kayyum atamasından sonra kamuoyuna kapatıldığı için resmi bilgiye ulaşılmıyor.