BÖG savaşçısı Eylem Ataş Minbic’te yaşamını yitirdi

Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Rojava Karargahı, BÖG savaşçısı Savaşçısı Eylem Ataş'ın (Cemre Heval) Minbic hamlesi sırasında yaşamını yitirdiğini açıkladı.

BÖG'ün resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Birleşik Özgürlük Güçleri Şehit Mahir Arpaçay Taburu Minbic ve civarının faşist IŞİD çetelerinden temizlenme hamlesinde başlangıcından itibaren ön cephede göğüs göğüse çarpışan, 27 Haziran 2016 günü Minbic'in Kuzey cephesinden şehre giren güçlerimiz arasındaki Eylem Ataş yoldaşımız çetelerin açtığı ateş sonucu şehit olmuştur" denildi.

Ataş'ın lise yıllarından beri devrimci mücadele içerisinde yer aldığı ve ön saflarında yer aldığı kaydedilen açıklamada şunlar belirtildi: "Komünar devrimciliğinin Rojava devrimiyle dayanışma ve Türkiye'de devrimci savaş cephesini yükseltme çağrısına uyarak, Özgürlük Güçlerimize Cemre Heval adıyla katıldı. Eğitim devresini tamamladıktan hemen sonra Şubat 2016'da başlayan Tişrin hamlesine katıldı. Tişrin hamlesinde de çetelerle karşılıklı mevzilerde çatıştı. Tişrin hamlesi başarıyla sonuçlanınca Enternasyonalist Özgürlük Taburu'yla birlikte Siluk alanında görev aldı. Membiç hamlesi başlayınca Birleşik Özgürlük Güçleri Mahir Arpaçay Taburuyla savaşa katıldı."

"Cemre yoldaşımız enternasyonalist bir ruhla Rojava'daydı" denilen açıklama şöyle devam etti: "Rojava devrimini kendi öz mücadelesi olarak gördü. En büyük ideali Türkiye'de yükselen AKP- IŞİD faşizmine karşı döğüşmekti. Cemre yoldaşımız Türkiye Komünar devrimciliğinin en militan kadınlarındandı. Cemre yoldaşımız yaşamında olduğu gibi devrim savaşımızın bütün görevlerine karşı duyarlı bir militandı. Cemre yoldaşımız Komünar kadın savaşçılığının genç ve parlak bir temsilcisi, Türkiye'deki AKP-IŞİD faşizmine karşı kadın özgürlük mücadelesini büyüten ve kadınların kurtuluşu için savaşan Kadın Özgürlük Gücü savaşçısıydı.

AKP-IŞİD faşizmine olan kinin ve mücadele arzun tüm savaşçılarımız için vasiyetin ve emrindir mutlaka yerine getireceğiz. Bölgemizi ve ülkemizi yeni tür faşist katil çetelerinden temizleyeceğiz."