Britanyalı YPG'li Lock için tören

Fırat’ın Gazabı Hamlesi'nde yaşamını yitiren Britanyalı YPG Savaşçısı Ryan Lock için tören düzenlendi.

Fırat'ın Gazabı Hamlesi'nde 21 Aralık 2016’da yaşamını yitiren Britanyalı YPG Savaşçısı Berxwedan Givara'nın (Ryan Lock) cenazesi, ülkesine götürülmek üzere Dêrik’e, oradan da Sêmalka Sınır Kapısı'na getirildi. Logic’in cenazesi Britanya’ya gönderilmek üzere Başurê Kurdistan’a uğurlanacak.

Dêrik ve Girkê Legêli yüzlerce kişi cenazeyi teslim almak için Dêrik Hastanesi önünde toplandı. Üzerine Britanya bayrağı serilmiş ve çiçeklerle bezenmiş olan Lock’in tabutu, YPG savaşçıları tarafından taşınarak hastaneden alındı. 

Cizîrê Kantonu Şehit Aileleri Konseyi Eş Başkanı Fatma Tahir, siyasi parti ve STK temsilcilerinin katılımıyla yüzlerce kişiden oluşan kitle sınır kapısında bir askeri tören düzenledi.

'VİCDAN SAHİBİ İNSANLAR DEVRİME YÖNELDİ'

YPG Komutanlığı Üyesi Mihyedîn Xîrkî, törendeki konuşmasında şöyle dedi: “Britanyalı şehit Berxwedan Givara’nın direnişini tüm şehit aileleri ve Britanya halkı için minnetle kutsuyoruz. Şehidimiz büyük bir direniş sergileyerek şehadete ulaştı. YPG’nin kahramanca ve onurluca direnişi, dünyanın her yerinden vicdan sahibi insanları YPG’ye ve Rojava Devrimi’ne katılmaya yöneltti."

Cizîrê Kantonu Şehit Aileleri Konseyi Eş Başkanı Fatma Tahir de, “Devrimimiz, insanlığın devrimidir; tüm dünyanın vicdanını yeniden yeşertmiştir. Devrimimiz aynı zamanda hakikat devrimidir. O nedenle dünyanın her yerinden devrimimize katılmak üzere insanlar akın akın geliyor" diye kaydetti.

Törenin ardından cenaze Başûrê Kürdistan’a uğurlandı.

Cenaze Başûr’daki Britanya Konsolosluğuna teslim edilecek ve ardından ülkesine gönderilmek üzere son yolculuğuna uğurlanacak.