GÖRÜNTÜLÜ

‘Bütün demokratik çevreler Şırnak halkına her türlü desteği sunmalı’

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, “bütün demokratik, sosyalist çevrelere çağrım var. Şırnak halkına her türlü maddi manevi desteği sunmaları gerekiyor. PKK olarak da biz sonuna kadar Şırnak halkıyla birlikteyiz” dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, tüm sosyalist, demokrat çevreleri Şırnak halkıyla dayanışmaya çağırdı.

Şırnak halkının aç susuz kaldığını fakat yurtseverlik değerlerini terk etmediğini belirten Bayık, “Devlet ihanete dayanarak güya Botan yurtseverliğini direnişçiliğini bitirmek istiyor. Bu amaçla Şırnak’a yöneliyor. Şırnak halkı bunun derin bilincindedir onun için bu politikalara asla boyun eğmiyor, aç kalıyor, susuz kalıyor, soğukta kalıyor ama yurdunu terk etmek istemiyor, yurtseverlik değerlerini terk etmek istemiyor. Ben bu vesileyle Şırnak halkını kutluyorum, saygılarımı onlar için belirtiyorum. Gerçekten tutumları görkemlidir bunu sürdürmeleri gerekiyor. Kürt halkının kalbi kendileriyledir, gerillanın PKK’nin kalbi de kendileriyledir” dedi.

Şırnak’ta Türk devletinin kendilerine bağlı bir yapı oluşturmaya çalıştığını söyleyen Bayık, şunları belirtti:

“Faşist Türk sömürgeci güçleri, Şırnak’ta korkulu açılım yapacaklarını söylediler. Şimdiye kadar neredeyse bir yıldır Şırnak için yasak ilan etmişlerdir. Şırnak’taki yıkılmayan evleri, mahalleleri yıkıyorlardı. Belli ki yıkımı bitirmişler ki yasağı kaldırıyorlar o da tümden kaldırmıyorlar, kademeli kaldıracaklarını söylüyorlar. 7-8 mahalleyi tümden yıkmışlar zaten basında da görüntülerini herkes izledi, bina diye bir şey kalmamış hepsini yakıp, yıkmışlar halkın mallarını talan etmişler. Halkı Şırnak’a bırakmıyorlar çünkü Şırnak’ta kendilerine bağlı bir yapı oluşturmaya çalışıyorlar. Onun için Şırnak yurtsever direngen halkını, Şırnak’a bırakmıyorlar hatta alanda da bırakmak istemiyorlar.”

HALK BÜYÜK DİRENİŞ ORTAYA KOYDU

Türk devletinin Şırnak halkının direnişini hazmedemediğini dile getiren Bayık, “Halkı aç, susuz bırakarak, tehdit ve baskıyla yıldırarak, oradan göçertmeye çalışıyorlar çünkü Şırnak’ta gerçekten kahramanca bir direniş oldu. Halk büyük bir direniş ortaya koydu, halkın ortakları büyük bir direniş ortaya koydu ve o direnişte çok şehit vermedi, önemli ölçüde o direnişi yürütenler sağlam durdu. Bunu Türk faşist devleti hazmedemiyor, bunu kabul edemiyor nasıl bu kadar görkemli bir direniş olabilir ve bu direnenler sağlam ayakta durabilir diye intikam almak istiyor. Onun için Şırnak’a özel politika uyguluyor. Ayrıca Şırnak, direnişçi Botan’ın özünü temsil ediyor, ona yöneliyor, o direnişçi özü öldürmek istiyor. Onun içinde direnişçi Şırnak halkını, çevresindeki halkı etkisiz hale getirmeye çalışıyor ki orada ihaneti örgütlesin” dedi.

PKK'DE SONUNA KADAR ŞIRNAK HALKIYLA BİRLİKTEDİR

 Demokratik sosyalist çevrelere dayanışma çağrısında Cemil Bayık, sözlerini şu çağrıyla sonlandırdı:

“Bu vesileyle bütün yurtsever halkımıza, ülke içinde, ülke dışında bütün demokratik, sosyalist çevrelere çağrım var; Şırnak halkıyla dayanışmaların geliştirmelidirler, Şırnak halkına her türlü maddi manevi desteği sunmaları gerekiyor.  Onların direnişlerine destek vermeleri gerekiyor. Şırnak halkı, sadece kendisi için bu direnişi yürütmüyor, aynı zamanda bütün Türkiye halkları için, insanlık için, bu direnişi yürütüyor onun için insanlığın, Şırnak halkına karşı görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. PKK olarak da biz sonuna kadar Şırnak halkıyla birlikteyiz. Halkımızın bunu böyle bilmesi gerekiyor.”