Celle’de Mayıs Ayı Şehitleri Anma Kültür ve Spor Etkinliği

Almanya’nın Celle kentinde Ciwanên Azad, Jinên Ciwanên Azad, Hevgirtina Ciwanên Êzdayî (HCE) ve Hêvî Frauen in Not’ın organize ettiği Mayıs Ayı Şehitleri Kültür ve Spor Anma Etkinliği gerçekleştirildi.

Almanya’nın Celle kentinde Ciwanên Azad, Jinên Ciwanên Azad, Hevgirtina Ciwanên Êzdayî (HCE), Hêvî Frauen in Not ve SV Dicle’ın organize ettiği Mayıs Ayı Şehitleri Kültür ve Spor Anma Etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlik saat 10:00’da tüm devrim şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Etkinlikte öz yönetim direnişleri selamlanırken, Cizîr, Sûr, Silopî, Hezex, Nisêbîn, Dêrik ve Kerboran için de maddi yardım toplandı. Celle Belediye Başkanı Dirk-Ulrich Mende etkinliğe katılarak, gençlerin öncülük yaptığı etkinliği selamladı.

Kültürel programda da Koma Bira, Rojhat, Cewad Merwanî, Ciwan Cewlik, Gênco Matyar, Koma Volkana Şoreşê, German, Zaman Yurdan ve Uğur Karataş sahne aldı ve ayrıca Folklor gösterimi yapıldı.

24 futbol takımların arasında yapılan karşılaşmalar sonucunda, Batman72 birincilik, Şêrê Rojava ikincilik ve Diyarbakispor üçüncülük kupalarını alırken, Hevgirtina Ciwanên Êzadyî (HCE) da centilmenlik kupasını aldı. Ayrıca gol kralı için de ödül verildi. 

Etkinlik, kupa ve ödülerin verilmesiyle sona erdi. 

...