Çete grupların Şêx Meqsûd’a saldırıları sürüyor

YPG Basın Merkezi, SUK bünyesinde faaliyet yürüten çete gruplarının Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine yönelik saldırıların sürdüğünü belirtti.

YPG Basın Merkezi, SUK bünyesinde faaliyet yürüten çete gruplarının Halep’in Şêx Meqsûd mahallesine yönelik saldırıların sürdüğünü belirtti. Çete gruplarının Eşrefiye bölgesinden düzenlediği saldırılara YPG güçlerinin karşılık verdiğini de belirten YPG Basın Merkezi, bu çatışmalarda 1 çete üyesinin öldürüldüğünün tespit edildiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, “Suriye Ulusal Konseyi bünyesinde faaliyet yürüten Lîwaa Sultan Murad, Ehrar El-Şam, Furqeya 16'an, Lîwaa El-Fetih, Lîwa Siltan Mihemed El Fetêh, Arteşa El Mucahidîn, Suwar El Şam, Ehrar Suruye, Cepha El Şamiye, Siqor El Cebel, Firka 101, Foc Alewal, Cephe El Tirkmen, Tabûrên Ebû Emera, Arteşa Al Îslam, Kombûna Festeqim Kema Emert, Lîwa 13emîn, Firqa El Şemaliye ve Tabûrên Nûreddîn Zenkî çetelerinin Halep'in Şêx Meqsud mahallesine yönelik düzenlediği ortak saldırılar devam etmektedir” dedi.

Çete gruplarının 16 Mayıs günü Şêx Meqsud mahallesini cehennem toplarıyla yoğun bir şekilde bombaladığını da kaydeden YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verildi: “Eşrefiye bölgesinden düzenlenen saldırılara güçlerimiz de karşılık verilmiştir. Verilen bu saldırı sonucunda tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.

ÇETE GRUPLARI EFRÎN’E SALDIRDI

16 Mayıs günü öğlen saatlerinde Suriye Koalisyonuna bağlı çete grupları İdlib kuzeyindeki mevziilerinden Afrin'e yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Katuşa roketleriyle düzenlenen saldırıda maddi hasar meydana gelmiştir.

16 Mayıs günü saat 13.00 ve 19.00-22.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Kobanê'ye bağlı Tişrîn barajının doğusuna ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.

16 Mayıs günü saat 14.00 ve 23.00 ile 24.00 saatleri arasında DAIŞ çeteleri Kobanê'nin güneybatısında bulunan Qereqozax köyü ve çevresine yönelik ağır silahlarla iki ayrı saldırı düzenlemiştir.

DAIŞ çeteleri aynı gün saat 17.00'da ise Şêxler kasabasının güneyindeki Girê Sor köyüne yönelik ağır silahlarla bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda 1 çocuk şehadete ulaşmış, 4 sivil yurttaşımız da yaralanmıştır.

16 Mayıs günü DAIŞ çeteleri Şedadê kasabasına bağlı Mekmen köyüne yönelik havan topları ve ağır silahlarla kapsamlı bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı ardından güçlerimiz ile çete grupları arasında bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan bu çatışmada kahramanca direnen bir yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.”