Çeteler, Minbic’te sivillerden kalkan oluşturuyor

Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının, Minbic’i özgürleştirmek için başlattığı “Komutan Şehit Faysal Ebû Leyla” operasyonu devam ediyor. Minbic içinde sıkışmış durumda kalan çeteler, sivilleri kalkan olarak kullanıyor.

DAIŞ çeteleri 15 bin dolayında Minbicliyi, kent merkezindeki El-Muxeta pazarının 500 metre uzağında toplayarak savunma hattı  kuruyor.

Çetelerin sivillerden oluşturduğu kalkan Cizîr yolu mahallesinden başlayarak kentin kuzeydoğusundaki Bustan El-Yastî, Til El-Yastî ve El-Hewatmê bölgesine, kentin kuzeyinde Cerablus yolu üzerinde Ceylawî bölgesine ve kentin kuzeybatısındaki El-Serib bölgesinden El-Şerîha bölgesini kapsıyor.

Diğer taraftan, çetelerin El-Şerîha bölgesinden Bustan El-Hedad’a ve Mehkûş bölgesinde  El-Hezawnê mahallesine kadar olan hatta kaçmamaları için sivilleri çembere aldığı da öğrenildi.

Kentin batısındaki Resim El-Exder bölgesi ve El-Şerîha  kavşağındaki siviller ise Minbicli savaşçıların olduğu alanlara ulaşırken, çetelerin, sivilleri evlerinden çıkararak, evleri mayınla tuzakladığı belirtiliyor.