GÖRÜNTÜLÜ

Çetelerin Mınbic arazisine döşedikleri mayınlar temizleniyor

Mınbic’i DAİŞ çetelerinden temizlemek için başlatılan “Komutan Faysal Ebû Leyla Operasyonu” devam ediyor. Çetelerden özgürleştirilen alanlarda mayın temizleme çalışmaları başlatıldı.

Mınbic ve çevresini DAİŞ çetelerinden temizlemek amacıyla başlatılan “Komutan Faysal Ebû Leyla Operasyonu” devam ediyor. Çetelerden özgürleştirilen alanlarda çetelerin döşediği mayınlar da bir bir temizleniyor.

Mınbic’i özgürleştirme hamlesinde Mınbic Askeri Meslisi ve QSD Savaşçıları en son şehrin güney tarafında bulunan ve şehre yaklaşık 5-6 km uzaklıktaki stratejik bir tepeyi ele geçirmişti. 4-5 kilometrelik sık çam ağaçlarıyla kaplanmış tepe, Koçerlerin DAİŞ çeteleri gelmeden önce mekan olarak kullandığı bir yer. Tepeyi çetelerden özgürleştiren savaşçılar mevzilenmelerinin yanı sıra DAİŞ çetelerinin tepeye döşediği çok miktarda topuk mayınını (anti-personel) da temizlemeye başladı.

Mayın temizleme çalışmalarını yürüten Siyabend Şêxler, Mınbic’in güney kısmından geçtiklerini ve şehrin kuşatılmasında önemli bir adımı attıklarını belirtti.

“Bu noktayı güçlerimiz yeni ele geçirdi. Burası şehrin güneyinde çam ormanlarıyla çevrilmiş Koçerlerin eskiden kullandıkları bir alan ve yüksek olduğu için de şehrin savunmasında önemli bir tepe. O yüzden çeteler buraya çok miktarda mayın döşemişler” diyen Şêxler, tepeyi ele geçirirken mayınlara basmadıklarını ve kayıp vermediklerini de sözlerine ekledi. Şêxler, şimdi de mayınları temizlediklerini belirtti.

Çetelerin operasyondan kaçarken araziye çok miktarda mayın bıraktığını da vurgulayan Şêxler, “Mayınların içerisinde güçlendirilmiş patlayıcılar var. Hem hazır halde buldukları topuk mayınları var hem de kendi imal ettikleri mayınlar var. Bunları kontrollü bir şekilde patlatıp imha ediyoruz” dedi.

Şêxler, topuk mayınlarının DAİŞ çetelerine Türk devletinin eliyle ulaştırılmış olma ihtimaline de dikkat çekti. 

...