Cizre belediyesi AKP'liler tarafından talan ediliyor

Cizre Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra bütün yatırımlar “güvenlik” temelli yapılıyor. Personel alımlarının da AKP kadın ve gençlik kollarına bırakıldığı belediyede, AKP’li personel işe gelmiyor ve iş yükü diğer çalışanlara binmiş durumda.

Cizre Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra işçi kıyımına gidildi. 90 kişi işten çıkarılırken bu kişilerin yerlerine AKP gençlik ve kadın kollarından 150 kişi alındı. İlçede halka herhangi bir hizmet verilmezken, “güvenlik” amaçlı Dicle Nehri kıyısının ıslahı, beton ve asfalt dökümü, ışıklandırma ve mobese kamerası takılması haricinde bir çalışma yok.

Açık usule göre yapılması gereken ihaleler kapalı yapılırken, kime verildiği ise açıklanmıyor. BDP’li belediye döneminde sağlık merkezi olarak kullanılan hizmet binası, şu an Kültür Merkezi adı altında AKP’nin kadın ve gençlik merkezine dönüştürülmüş. Belediye’de işe alımlara burada karar veriliyor.

Kayyum sonrası işe alınan personel belediyeye uğramadığı için iş yükü artmış durumda. İşten çıkarılmayla tehdit edilen işçiler, göreve gelmeyen AKP’li personelin işini de yapmak zorunda bırakılıyor. Taşeron firma sahipleri “tek taraflı şirketin feshi”yle tehdit edilerek, işçi çıkarıp, kayyumun seçtiği kişileri işe alması dayatılıyor.

7 yıldır Cizre Belediyesi’nde çalışan C.D isimli işçi yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

‘İŞTEN ÇIKARILMAYLA TEHDİT EDİLİYORUZ’

“Cizre Belediyesi’nde sahada çalışan kesimde ciddi bir işten çıkarma söz konusu. İşten çıkarılanların yerine AKP’nin gençlik ve kadın kollarında çalışanlar ve onların çevresindeki kişiler alınıyor. Bu kesimler işe başladıktan sonra Belediye’ye uğramıyorlar bile. İş yükü bu sefer de diğer işçilere kalıyor. Eğer çalışmazsan o kişilerin de işini yapmazsan işten çıkarılmayla tehdit ediliyorsun.

‘AKP’LİLERİN ÖNERİSİYLE İŞE ALIM YAPILIYOR’

Taşeron firmalarda da baskı ve tehdit çok büyük. İşçi sayısı düşürülerek elindeki işi bitirmesi dayatılıyor. Onlarda mecbur işçi çıkarmak zorunda kalıyor. Şu ana kadar 90 kişi Cizre Belediyesi’nde işten çıkarıldı. Bu kişilerin yerine AKP’lilerin yönlendirilmesiyle 150 kişi işe alındı. Tamamen AKP’lilerin önerisiyle işe alım yapılıyor. Sadece taşeron işçiler değil diğer sözleşmeli personel de yine bu çevreden alınıyor.

‘HİZMET BİNALARI AKP’LİLERE VERİLDİ’

BDP’li belediye döneminde Sağlık Merkezi olarak hizmet veren yer şu an kültür merkezine dönüştürülmüş ama AKP’nin gençlik ve kadın kollarının örgütlenmesinin yapıldığı bina olarak kullanılıyor. Sağlık hizmeti veren bir kurum şu an AKP ilçe binası olarak kullanılıyor. İhaleler ne zaman yapılıyor kime verilmiş açıklanmıyor. Bütün ihaleler gizli yapılıyor.

‘BÜTÜN YATIRIMLAR GÜVENLİK AMAÇLI’

Cizre Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra yapılan hizmetlerde herhangi bir artış da yok. Sadece kendi ‘güvenlikleri’ amaçlı cadde ve sokaklarda bir çalışma var. Onun dışında hiçbir yatırım ve çalışma yapılmıyor. Mobese kameraları ve ışıklandırma çalışmaları haricinde bir yatırım yok ilçeye. Bunlarda hep ‘güvenlik’ amaçlı yatırımlar.”