Cizre'nin 'vahşet albümü' dünyaya gönderildi

Cizre'deki devlet vahşeti, HDP tarafından fotoğraflarla bir albüm haline getirildi ve çeşitli kurumlara gönderildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 154 gün süren soykırımcı saldırılarla ortaya çıkan vahşet tüm dünyaya izletilecek. Vahşetin izleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından oluşturulan, yüzlerce fotoğrafın yer aldığı bir albüm ile gösterilecek. İnsan hakları örgütlerinin hazırladığı raporlar da bu fotoğrafları destekleyecek.
"Cizre Anlatıyor" adlı kısa film de albüme bir DVD olarak eklendi. Albüm bin 500 adet basıldı ve uluslararası kuruluşların da aralarında bulunduğu yüzlerce adrese gönderildi. Albümün bir kısmı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu'na gönderilirken, bir kısmı da insan hakları kuruluşları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerine gönderilecek. 

TÜRKİYE'DEKİ PARTİ VE KURUMLARA DA YOLLANDI

Albümün yarısı ise Türkiye'deki şu kurum ve partilere gönderildi: "TMMOB, KESK, DİSK şubeleri; Halkevleri; ÖDP; ESP; EMEP; SYKP; HAKPAR; KP; HTKP; Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi; Birleşik Haziran Hareketi; ÖSP; Azadi Hareketi; KADEP; PSAKD; Alevi Bektaşi Federasyonu; Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği; Alevi Kültür Dernekleri."