Dadat kasabasına takviyeye giden çeteler vuruldu

Dadat kasabasına takviye giden DAIŞ çetelerinin 2 tank, bir topçu aracı Minbic Askeri Meclisi güçleri tarafından pusuya düşürüldü. Ağır silahlarla vurulan çetelere ait 2 çete tankı imha edilirken, 4 çete başı öldürüldü.

ANHA’nın haberine göre, Cerablus’un güneyindeki Kosê köyünden Dadat kasabasına takviye giden DAIŞ çetelerinin 2 tank, bir topçu aracı, Minbic Askeri Meclisi güçleri tarafından pusuya düşürülerek ağır silahlarla vuruldu.

Bunun üzerine çıkan çatışmalarda biri Suudi Arabistan, biri Tunus ve ikisi Çeçen uyruklu 4 çetebaşı ile çok sayıda çete üyesi öldürüldü.

Öte yandan Dadat kasabasının güneyindeki Um Rate köyünde çetelere ait iki tank da koalisyon güçlerine bağlı uçaklarca hedef alındı. Bombardımanda iki çete tankı imha edildi. Bombardıman sonucunda öldürülen çete sayısı öğrenilemedi.

Sabah saatlerinde çetelerin, Dadat kasabası ve Sacur suyunun güneyindeki Minbic Askeri Meclisi savaşçılarının bulunduğu noktalara düzenlediği saldırı Minbicli savaşçılar tarafından geri püskürtülmüş ve El-Hezawni mahallesine yönelik bomba yüklü araçla saldırı girişimi de boşa çıkarılmış, araç hedefine ulaşamadan uzaktan imha edilmişti.