DBP'den çağrı: Açlık grevlerine ses verelim!

DBP, cezaevlerindeki açlık grevi direnişine ses verme çağrısında bulundu.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi, siyasi tutsakların açlık grevlerine ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "AKP’nin Kürdistan ve Türkiye’de uzun bir süreden beri toplum üzerinden hayata geçirmeye çalıştığı baskı, şiddet ve teslim alma politikaları dışarıdan zindanlara kadar her alanda uygulanarak artık yaşamı bir bütün olarak tehdit edecek bir aşamaya ulaşmıştır" uyarısında bulundu.

"15 Temmuz’dan itibaren AKP hükümeti yasa ve kanunlar görmezden gelerek OHAL kararnameleriyle ülkeyi yönetmeye çalışılmaktadır" vurgusunda bulunan açıklamada, şöyle devam edildi:

"OHAL uygulamalarının yaratmış olduğu hukuksuzluklara ve hak ihlallerine her geçen gün yenileri eklenerek adeta ülke açık bir cezaevine dönüştürülmüş bulunmaktadır. Özellikle Kürdistan'da özel harekat, asker ve polis barikatları kurularak adeta bir işgal görüntüsü oluşturulmuştur. 

Faşizan yöntemlerle yaşamı teslim almaya çalışan bir hükümetin yönettiği bu ülke de cezaevlerinde mahpus olmanın zorlukları dışarıdaki uygulamalarla kıyaslanamayacak derecede ağır ve dayanılmaz olduğu tartışmasızdır. Bugün cezaevlerindeki başlatılan açlık grevleri de artık zindanların yaşanılmayacak derecede olduğunun an açık ifade edilme biçimidir.

Hükümetin onur kırıcı uygulamaları, cezaevi şartları ve Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’a dönük uygulanan tecrit politikalarını protesto etmek için 8 farklı cezaevinde 26’sı kadın olmak üzere toplam 96 mahpus bedenlerini açlığa yatırmıştır. AKP hükümeti Kürt halkını ve siyasetçisini esir alarak, baskı ve zulüm politikalarını uygulayarak intikamını almamış olmalı ki bir de zindanlarda da ayrı baskı ve işkence uygulayarak kin ve nefretini bastırmaya çalışıyor.

Onurlu Kürt halkı ve dostları on yıllardır bu tür uygulamalara karşı içerisi, dışarısı demeden her şart altında görkemli ve güçlü irade savaşı vererek teslimiyet politikalarına karşı direnmiştir.

Bugün de tutsaklar AKP’nin bu politikalarına karşı tarihi ve görkemli Amed zindan direnişinin devamı niteliğinde tüm faşizan politikalarına karşı her dönem olduğu gibi bugün de her şart altında görkemli bir biçimde direniyor. Tutsaklar hem zindanlarda hem de dışarda topluma karşı dayatılan teslim alma ve iradesizleştirmeye karşı bedenlerini ölüme yatırarak AKP’ye karşı direniyorlar."

'DUYARLI OLALIM, SAHİPLENELİM'

DBP, açıklamasının devamında da şu çağrıları yaptı:

"Tüm duyarlı kamuoyuna, insan hakları örgütlerine, barolara, STK ve tüm kurum ve kuruluşlarına, zindanlardaki direnişin sesi olmaya ve tutsakların taleplerinin karşılanabilmesi için direnişe ses vermeye çağırıyoruz.

Zindanlarda kritik aşamaya gelen açlık grevlerini bir an önce güçlü bir şekilde sahiplenilerek tutsakların taleplerinin karşılanması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek bizlerin en temel görevidir. Tüm halkımızı ve dostlarımızı zindanlardaki açlık grevlerine karşı duyarlı olmaya ve sahiplenmeye çağırıyoruz."