DBP Van'daki polis saldırısı ve gözaltıları kınadı

DBP Van İl binasına düzenlenen polis baskını ve 9 kişinin gözaltına alınması, bir basın toplantısıyla protesto edildi.

Van’da sabah saatlerinde DBP Van İl binasına, işyerlerine ve bazı evlere yapılan baskınlara ilişkin düzenlenen basın toplantısına, aralarında DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Çetin Ergin, HDP İl Eş Başkan Yardımcısı Yunus Parim, Barış Anneleri İnisiyatifi, KJA Aktivistleri, Edremit eski Belediye Eş Başkanı Rojbin Çetin, STÖ temsilcilerinin de olduğu çok sayıda kişi katıldı.

DBP Van İl Yöneticisi Metin Deniz, söz konusu baskınlarda parti çalışanlarının darp edildiğini ve kapıların kırıldığını söyledi.

Yapılanların 16 Nisan referandumunda halkın gösterdiği iradeye tahammülsüzlüğün bir sonucu olduğunu kaydeden Deniz, “Aralarında İl Eş Başkanımız Ahmet Aygün’ün de bulunduğu 9 Kürt siyasetçi gözaltına alındı” dedi.

Deniz, devamla şu ifadeleri kullandı: “Herhangi bir gerekçe dahi olmadan yapılan bu baskınlarla, gözaltılarla sonuç alacaklarını düşünenler tarih önünde bir kez daha yanılacaklardır. Partimize yönelik gerçekleşen saldırıları bir kez daha lanetliyoruz, arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalıdır. AKP hükümetini bu politikalarından vazgeçmeye çağırıyoruz. Bizler halkımızla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskılar bizi yıldıramayacaktır.”