DBP ve HDP il eşbaşkanları: Tutuklamalar bize geri adım attıramaz

DBP Eş Genel Başkanı Yüksek'in tutuklanmasına tepki gösteren DBP ve HDP Urfa il eşbaşkanları, asla geri adım atmayacaklarını ve mücadelelerini büyüteceklerini dile getirdi.

AKP/Saray tarafından Kürt halkına dönük inkar, imha, baskı ve sindirme politikaları artarak devam ediyor. Bu minvalde Kürt siyasetçilere dönük yapılan siyasi soykırım operasyonları da hız kazandı. DBP'li ve HBP'li siyasetçiler hakkında asılsız iddialar ve mesnetsiz gerekçeler ile gözaltı ve tutuklamalara başvuruluyor. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek de iki gün önce sivil polislerce makam aracının önü kesilerek, Amed'deki DBP Genel Merkezi yakınlarında gözaltına alındı ve ardından "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla tutuklandı. Yüksek'in tutuklanması, tasfiye girişiminde ciddi bir boyuta gelindiği şeklinde yorumlanıyor.
DBP Urfa İl Eş Başkanı Hidayet Enmek ve HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in tutuklanmasını ANF'ye değerlendirdi.

ENMEK: GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ

Enmek, Yüksek'in tutuklanmasının, AKP/Saray tarafından bölgede Kürde siyaset yaptırmamanın kanıtı olduğunu söyledi. Bölgede yüzde 65'i aşkın bir oranda temsiliyeti olan DBP'nin yine yüzü aşkın belediyesi olduğunu ve bölgenin en çok alan ve en güçlü partisi olduğunu dile getiren Enmek, "Bu partinin Eş Genel Eş Başkanı tutuklanıyor. Bu da siyasi alanda hiçbir çalışmanın yürütülmesine tahammül edemeyen bir zihniyet ile karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. Şu an sürdürülen bu yöntemler ile aylardır karşı karşıyayız. Eş Genel Başkanımıza karşı yapılan tutuklama ile de bu uygulamalar farklı bir boyuta taşındı" dedi.
Enmek, AKP/Saray'ın siyasi soykırım operasyonlarıyla sonuç alamayacağını vurgularken, "Bize 'Partinizi kapatın. Emirlerimizden çıkmayın. Hiçbir siyasi faaliyette bulunmayın' denilmek isteniyor. Ama Kürt halkı kesinlikle bu kesinlikle kabul etmeyecek ve etmiyor. Halen de her yerde il ve ilçe örgütleriyle ayaktadır. Eşbaşkanımıza karşı yapılan bu siyasi tutuklama kararı, bizim parti olarak kesinlikle geri adım atmamıza neden olmayacaktır. Tam tersi, çalışmalarımıza daha sıkı sarılacağız ve daha da yükselteceğiz" diye konuştu.

DEMOKRASİ GÜÇLERİNE ÇAĞRI: SUSMAYIN!

"Kürdistan halkı, Urfa halkı kesinlikle bu baskılara yenilmeyecektir. Geri adım atmayacaktır" mesajını veren Enmek, şöyle devam etti:
"Kürtler duruşunu ve mücadelesini sonuna kadar devam ettirecektir. Şu da çok iyi bilinmelidir ki, Kürt halkı ve Urfa halkı korku eşiğini aşmıştır, hiçbir şekilde hiçbir şeyden korkmamaktadır. Bu saldırılar ile AKP ve Saray gladyosu sonuç elde edemeyecektir. Demokrasi talebiyle Türkiye'deki bütün güçler, bir siyasi partinin eş genel başkanı tutuklanıyor ve halen sessiz kalıyorlar ise bu onlar için tarihi bir utançtır. Bütün demokrasi güçlerinin bu konuda gereken tepkiyi göstermeleri gerekiyor. 'Susma, sustukça sıra sana gelecek' diye bir slogan atılıyorsa bunun altında bir felsefe ve düşünce vardır. Bu da bütün Türkiye halkları ve demokratik güçler için geçerli bir slogandır ve biz diyoruz ki, susmayın. Bu mücadeleye herkesi güç katmaya davet ediyoruz."

SÜRÜCÜ: TÜRKİYE HALKLARI DA KAYBEDER

HDP Urfa İl Eş Başkanı Ayşe Sürücü de Yüksek'in tutuklanmasına tepki göstererek, şöyle konuştu: "Maalesef Türkiye şu an bir kaosa doğru gidiyor. Hukuksuz yere yapılan bu tutuklamalar, asılsın iddialar ile yüzden fazla belediyenin bağlı olduğu DBP gibi bir partinin eş genel başkanının tutuklanması Türkiye için bir utançtır. Avrupa Birliği'ne girmeye çalışılan bir süreçte yapılan bu tutuklama uygar olduğunu iddia eden bir ülkeye yakışmaz. AKP/Saray Türkiye'yi bir kaosa doğru götürüyor. Belediye eş başkanlarından tutun meclis üyelerine, partilerin eş genel başkanlarından tutun da milletvekillerine dönük sindirme ve tutuklama politikası demokrasiye yapılan bir darbedir ve kimsenin buna sessiz kalmaması gerekiyor. DBP'ye yönelik yapılan saldırılar ile demokratik siyasetin önü kesilmeye çalışılıyor. Bununla gözaltı, tutuklama, katletme ve savaş politikalarını daha da derinleştirmeyi amaçlıyorlar. Bu yaklaşım sorunu daha da büyütür ve derinleştirir. Bununla da Türkiye halkları, insanlık ve demokrasi kaybedecektir."
Sürücü, çözüm ve onurlu barış için direneceklerini, geri adım atmayacaklarını, mücadelelerini büyüteceklerini ifade etti.