Demirtaş: Saray’ın diktasına sonuna kadar direneceğiz

Siyasi soykırım operasyonlarına karşı halkın eyleme geçmeye çağıran HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Biz Saray diktasına sonuna kadar direneceğiz. Siyasetçilerle, halkla, kadınlarla, çocuklarla dikta saldırılara karşı direneceğiz" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in gözaltına alınması ve son süreçte artan siyasi soykırım operasyonlarına dönük HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın katılımıyla DBP Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya KJA aktivistleri, DTK Eşbaşkanları Leyla Güven ve HAtip Dicle, HDP Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Ertuğrul Kürkçü, HDP il eş başkanları, tüm DBP il ve ilçe eşbaşkanları, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Batman Belediyesi eski eşbaşkanı Gülistan Akel, tüm il ve ilçe yöneticileri katıldı. Açıklamada ilk olarak konuşan DTK Eş Başkanı Leyla Güven, aylardır DBP üzerinde ve özgürlük isteyenler üzerinde bir baskı söz konusu olduğuna değindi. 

DBP Genel Merkeze hukuksuz bir şekilde saldırı yapıldığına değinen Güven, "Biliyoruz ki tek amaçları bizleri susturmaktır. Tek bir kişinin konuşmasına izin var, o da Erdoğan’dır. Biz bunu kabul etmedik etmeyeceğiz. Demokrasiden ve özgürlükten yana olanlar asla susmayacaktır. Özgürlük bu ülke de yoktur. Kim özgürlük sesini yükselttiyse susturulmuştur. Yüzlerce parti meclis üyemiz tutukludur. 3 parti çalışanımız dün katledildi. Bunlar onlar için yeterli olmadığı için dün eş başkanımızı tutukladılar. Halkın isteği katliamlarla cevaplandırıldı. Bu katliamlara sessiz mi kalacağız? Eş başkanımız halkın yanında ve halkın düşüncelerini yansıtmıştır. Eş başkanımız en kısa zamanda serbest bırakılmalıdır. Tutuklamalarla bir çözüme ulaşılamayacaktır. Bu nedenle kirli politikaları lanetliyoruz” dedi.

‘SINIRSIZ SALDIRI SÖZKONUSUDUR’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, Türkiye’de siyaset yapma kanalların hiçbir zaman tümüyle açık olmadığını kaydederek, tekçi zihniyete karşı olanların 90 yıldır siyaset yapmasının yasak olduğunu vurguladı. HDP’nin siyaset kanallarını tıkamak amacıyla AKP hükümetinin ve önceki hükümetlerin sürekli olarak engeller yarattığına dikkat çeken Demirtaş, tüm engellere rağmen demokratik siyasette ısrar ettiklerini kaydetti. Seçim barajını 12 Eylül darbesiyle cunta rejiminin getirdiğini dile getiren Demirtaş, "14 yıl boyunca AKP bunun arkasına sığındı. 14 yıl içerisinde yapılan tüm seçimlerde AKP medya kanallarını kendi için çalıştırdı. Biz seçim süreçlerinde partisi bombalanan, yağmalanan bir parti olarak seçimlere girdik. Halkın teriyle biz buralara geldik ve bizim geldiğimiz nokta hükümetin lütfu değildir. Geldiğimiz nokta halkın mevzileridir. Bu mevzilere sınırsız saldırı söz konusudur. KCK operasyonları hiçbir zaman durmamıştır. Biz böyle koşullarda siyasette ısrar ettik. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek dünden beri gözaltında belli ki daha kalacak. Tek suçlama, yaptığı basın açıklamalıdır. Siyaset yapsın diye kurulmuş bir partinin eş başkanı konuştuğu için gözaltındadır. Siyasette ısrar eden arkadaşlarımız her gün tutuklanarak siyasetten men ediliyorlar” diye konuştu.

 ‘FAŞİZME KARŞI DİK DURARAK DİRENECEĞİZ’

 Türkiye’de tek bir insanın konuşmasının istendiğinin altını çizen Demirtaş, o kişinin de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olduğunu söyledi. Tüm tutuklamaların ‘terörle mücadele’ adı altında gerçekleştiğine ve halka barbarca yaklaşanların siyasetçilere de aynı şekilde saldırdığını belirtti. Demirtaş, 2009 yılında KCK operasyonlarını başlatan savcıların kendileri için çalıştığını kaydederek, "Bizi daha çok görev için mücadele eden kişiler haline getirdiler. Tüm savcılar yaptığı bütün kanunsuzlukların bedelini ödeyecektir. Size siyasi fatura olarak dönsün diye sonuna kadar direneceğiz. Her türlü mercide sizin tekçi faşizan politikalarınızı teşhir edeceğiz. Bu akıl tutulmasından biran önce ya vazgeçersiniz ya da bu akılsızlıkla öfkeniz de boğulacaksınız. Bugün güç sizde olduğu için AKP olarak darbe yapmış durumdasınız. Unutmayın bu vatan bizim de vatanımızdır. Bu vatan da hain olarak değerlendirilecek varsa, o da halkın değerlerine saldıranlardır. Halkın bir kesimi bize tepki gösterebilir ama yarısından fazlası Saray’daki zatın dokunulmasını istiyor. Biz Saray diktasına sonuna kadar direneceğiz. Sonuna kadar siyasetçilerle, halkla, kadınlarla, çocuklarla dikta saldırılara karşı direneceğiz” ifadelerini kullandı.

Demirtaş son olarak, "Kamuran şahsında yapılanlar halkın iradesine yapılmıştır. Her alanda halk iradesine yapılan saldırılara baş kaldırılmalıdır. Bu duruma sessiz kalmayarak demokratik eylemlerini hayata geçirmelidir. Kamuran açıkça AKP’ye karşı sert söylemlerde bulunma suçu yöneltilmiştir. Eğer bu suçsa hep birlikte bu suçu işleyerek dik durarak direneceğiz” dedi.

 

...