Demokratik Özerklik Yönetimi: Sêmelka'yı biz kapatmadık

Rojava Demokratik Özerklik Yönetimi, Sêmelka Sınır Kapısı’nın kendileri tarafından kapatılmadığını belirtirken, KDP ile imzalanan bir anlaşma olmadığını da bildirdi.

Rojava Demokratik Özerklik Yönetimi'ne bağlı Cizir İç İşleri Konseyi, Sêmelka Sınır Kapısı’nın kendileri tarafından kapatılmadığını ve halihazırda kapının Rojava tarafının açık olduğunu bildirdi.
Açıklamada, "16 Mart’ta Rojava- Kuzey Suriye Demokratik Federalizm projesinin ilan edilmesi ile eşzamanlı olarak KDP’li yetkililer tarafından Sêmelka Sınır Kapısı kapatıldı. Kapının kapatılması Rojava Demokratik Özerklik Yönetimi için bir şantaj olarak kullanıldı. Uzun bir süredir çetelerin ambargosu altında olan halkımız bir de KDP tarafından cezalandırılmak istenmiştir. Teröre karşı tarihi mücadelemiz devam ederken Kürtlerin birlik ruhu ile hareket edeceğini düşünmüştük" denildi.

'KDP İLE İMZALANAN ANLAŞMA YOK'

Yönetim, "Ramazan ayının gelmesi ile birlikte halkımızın zor durumda kalmaması için şunu bir kez daha belirtmek istiyoruz; kapının öte yanındaki kardeşlerimiz kapıyı kapattığı gibi açabilir de" vurgusunda bulunduğu açıklamasında, şunları da kaydetti:
"Rojava Demokratik Özerklik Yönetimi olarak, Sêmelka Sınır Kapısı bizim tarafımızdan kapatılmadı ve bir kez daha böylesi bir gündemle karşılaşmak istemiyoruz.
Konuya dair KDP ve Rojava Demokratik Özerklik Yönetimi arasında imzalanan bir anlaşma yok."