Dilek Öcalan: AKP’nin savaşına karşı birleşelim

KJA tarafından Birecik’te düzenlenen panelde konuşan HDP Milletvekilli Dilek Öcalan, ortak mücadele çağrısı yaparak, "Her zamankinden daha fazla çalışacağız" dedi. Konuşmacılar, demokratik sistemin büyütülmesi gerektiğini vurguladı.

KJA tarafından Urfa’nın Birecik ilçesinde “Önderliğime, toprağıma, özgürlüğüme sahip çıkıyorum” kampanyası kapsamında panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Urfa HDP Milletvekilli Dilek Öcalan, DBP İl Eş başkanı Yasemin Kılıç, DBP Parti Meclisi Üyesi Sevda Çelik Özbingöl, DBP Birecik İl Genel Meclis Üyesi Aliye Kızıldamar katıldı. Panel, Birecik HDP-DBP ilçe binasında saygı duruşu ile başladı. Ardından KJA’nın çalışmalarını konu alan sinevizyon izletildi. 

ÖZBİNGÖL: DEMOKRATİK SİSTEMİMİZİ BÜYÜTMELİYİZ

Özbingöl, KJA’ya yönelik baskın ve kapatma kararını kınadı. Kendi kanunlarına dahi uymayan bir hükümetle karşı karşıya olunduğunu dile getiren Özbingöl, şunları söyledi: “Adına kanun denen her şeye uymamızı beklemesinler. O kanun adil olmak zorunda birilerinin çıkarına göre oluşuyorlarsa sorgulanır. Bir ifadeye gelmemesi o kişiyi zorla götürüp tutuklamak gerekçesi değildir, bu kanuna, adalete aykırıdır. Bu sistem iflas etmiştir biz de artık demokratik sistemimizi büyütmeliyiz." 

KIZILDAMAR: ERİL ZİHNİYET SİSTEMİ...

Kızıldamar ise kadının yaşamdan koparılarak, eve hapsedilmek istendiğine vurgu yaptı. Her gün kadın katliamlarının yaşandığını hatırlatan Kızıldamar, “Eşbaşkanlarımızın darp edilerek gözaltına alınması, belediye eşbaşkanlarının tutuklanması da eril zihniyet sistemi var etmek içindir. Biz de kadınları düşüren, köleleştiren sisteme karşı demokratik bir sistem yarattık, bunu yaygınlaştırıp büyütmeliyiz” dedi. 

ÖCALAN: ÜÇ PARTİ HDP'YE SAVAŞ AÇTI AMA ZULÜM ONLARI VURACAK

Dilek Öcalan da baskının kendisini en fazla gösterdiği bir süreçten geçildiğine işaret ederek, şunları söyledi: “Hakların bir arada yaşamasına, kadınlara, gençlere karşı bir savaş başlatmış AKP hükümeti, bunların hepsini daha önce planlamıştı. Şu an üzerinde durduğu bisikletin son hızla pedalını çeviriyor, eğer dursa düşecek. Bugün diyor ‘FETÖ bizi kandırdı.' Siz beraber Kürtleri yok etme planları yapıyordunuz, ne oldu da bugün ters düştünüz... Artık bu zulüm haddini aşmıştır. Kadın, kültür kumumuz ve birçok kurum kapatıldı. Ama bilmiyorlar ki, bizler ne dört duvar arasından ne de kapalı olan kurumlardan korkarız. Biz vekiller artık TBMM’deki çalışmalarımızı durdurduk ve bu da çok net ki, bizler olmadan yürümeyecek, Yenikapı’da üç parti HDP’ye karşı bir savaş açtı, MHP teslim olmuş tamamen AKP’ye, CHP ise son çırpınışını yaşıyor bugün ben ne yaptım nasıl yaptım diyor. Kürdistan’da Kürtleri katlettiler sandılar ki bu onları vurmayacak ama bugün ekonomi çökmüştür insanlar tıkanmıştır.” 

'HERKES BİRLİKTE MÜCADELE ETMELİ'

Öcalan, bu politikalara karşı herkesin birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade ederek, “Kadınlardan korktukları için önce kadın özgürlük mücadelesine darbe yapmaya çalışıyorlar. Ve AKP’nin bir diğer yaptığı darbe de parlamentoya. Ama bizim mücadelemiz haklıdır, devam edecektir. Buradan bütün arkadaşlarımıza söz veriyoruz; bizler her zamankinden daha fazla çalışacağız” diye kaydetti. 

YIKILAN KENTLER İÇİN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Panelin sonunda, yıkıma uğratılan kentler için dayanışmayı güçlendirme çağrısı da yapılırken, battaniye, soba, mont, bot, çocuk kışlık giysileri ve diğer temel şeylere ihtiyaçların  olduğu vurgulandı.