DTK’dan Gever için acil çağrı

Gever için acil çağrı yapan DTK, “Avrupa ülkelerinde başlatılan kardeş aile kampanyasını, Kürdistan ve Türkiye'de de geliştirmek ve sahiplenmek adına imkanı olan her kesi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.

Gever için acil çağrı yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK), son derece tarihi, önemli ve bir o kadarda zorlu bir süreç yaşandığını belirtti. Devlet ve AKP hükümeti tarafından Kürt halkının en meşru, doğal ve demokratik taleplerinin her türlü şiddet aygıtları devreye konularak bastırılmak istendiğini de kaydeden DTK, “Şehirlerimiz yakılıp, yıkılmakta, insanlarımız zorla göç ettirilmekte, halkımızın evleri, arazileri kamulaştırma adı altında gasp edilmektedir.

Bu sürecin zorluklarını ve halkımızın bu süreçte yaşadığı mağduriyetleri topyekun bir halk olarak el ele vererek, dayanışma içerisinde aşmak zorundayız. Halkımızın bu kadar büyük yıkımlar ve zulümlerle karşı karşıya olduğu bu zamanda, maddi, manevi yapabileceğimiz her türlü dayanışma ve destek tam da bu zamanda gerçekleştirilmelidir.

Bilindiği gibi, Gever, aylardır abluka altına alınmış, bombardımanlar sonucunda şehrimiz tamamen bir harabe haline getirilmiştir. Sokağa çıkma ‘yasağının’ kısmen kaldırıldığı devlet tarafından açıklanmış olsa da, yasaklar sürdürülmektedir.

Yıkılan şehirlerimizi onarmak, buraları yeniden inşa etmek için her bir yurtseverin yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır. Ulusal birlik ve dayanışma ruhu ile yapabileceklerimizi tam da bu kritik zamanda yapmak her birimizin ulusal, insani ve ahlaki sorumluluğumuz ve görevimizdir.

Bu sorumluluk ve görevin gereği olarak, Gever halkı ile dayanışma adına, tüm ihtiyaç alanlarında çalışmak ve Gever'i yeniden yaşanır hale getirmek için tüm yurtseverleri, gönüllü olarak Gever’de çalışmaya, Gever halkının yanında olmaya davet ediyoruz.

Yine, Gever halkının acil olarak giderilmesi gereken, ciddi beslenme ve gıda ihtiyaçları vardır. Yurtsever halkımızın ve ilerici ulusal ve uluslararası kamuoyunun Kobanê'de gösterdiği dayanışma ruhunu, Gever'de bir kez daha göstererek harekete geçemeye çağırıyoruz.

Avrupa ülkelerinde başlatılan kardeş aile kampanyasını, Kürdistan ve Türkiye'de de geliştirmek ve sahiplenmek adına imkanı olan her kesi duyarlı olmaya davet ediyoruz” dedi.