DTK'den Ramazan ayı mesajı: Müslümanlar zulme karşı koymalı

DTK Halklar ve İnançlar Komisyonu, Ramazan ayını kutladı. Kutlama mesajında, iktidarların zulüm politikalarına karşı Müslümanlara duyarlılık çağrısı yapıldı.

DTK Halklar ve İnançlar Komisyonu, Ramazan ayını kutladı. Kutlama mesajında, iktidarların zulüm politikalarına karşı Müslümanlara duyarlılık çağrısı yapıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Halklar ve İnançlar Komisyonu, yazılı açıklama yaparak, Ramazan ayını kutladı.

Tüm İslam aleminin kutsal ayının kutlandığı açıklamada, "Müslüman aleminin barışa en çok ihtiyaç duyduğu  günümüzde, çağımızın Firavunları İslamiyet'in barış, kardeşlik ve hoşgörü dini olduğu gerçeğini  görmezlikten gelerek, İslam'ı kendi çıkarlarına ve kirli savaşlarına alet ederek, Müslümanlara zulüm uygulamaya devam etmektedirler. İslam'ın en yüce ve kutsal değerlerini  kendi zulüm politikalarının bir aracına dönüştürerek bütün bir Ortadoğu'yu kan gölüne çevirdiler, Müslümanı  Müslümana kırdırmaya başladılar" denildi.

'İSLAM'I ÖZÜNDEN KOPARIP KATLİAMLAR YAPTILAR'

"Ramazan ayı, İslamiyet'in temel değerleriyle bizleri buluşturan ve  tüm Müslümanlarda İslam'ı yozlaştıran, dejenere eden,  her türlü sapkınlığa karşı insani ve İslami refleks geliştiren , barış, kardeşlik ve dayanışmaya vesile olan kutsal bir aydır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Sur, Cizre, Nusaybin, Yüksekova, Şırnak, idil, Silopi, Rojava, Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler,  halklarımıza, inançlarımıza ve ibadet mekanlarımıza  karşı yapılan saldırı ve katliamlar bu sapkınların,  İslam'ı gerçek özünden boşaltan ideolojik politikalarının bir sonucudur.

Zulmedenler kim olursa olsun, zulüm politikalarını hangi gerekçe ile adlandırırlarsa adlandırsınlar, onların zulmüne karşı koymak, direnmek  ve gerçek İslam'ı Türkiye, Kürdistan ve tüm Ortadoğu'da yaşanır ve yaşatılır kılmak tüm Müslümanların öncelikli görevi olmalıdır."