Dünyanın en uzun yasağının sürdüğü Sur'da oturma eylemi

Dünyanın en uzun sokağa çıkma yasağının sürdüğü ve dört gündür polis ablukasında olan Sur'da, yaşananlara dikkat çekmek için oturma eylemi yapıldı.

Dünyanın en uzun 'sokağa çıkma yasağı'nın yaşandığı Amed’in Sur ilçesinde "kentsel dönüşüm" adıyla gerçekleştirilen yıkım devam ediyor. Evlerin yüzde 80'ine yakınının yıkıldığı Alipaşa Mahallesi 4 gündür polis bariyerleri ile çevriliyken, giriş ve çıkışların yasaklandığı mahallede 20 gündür su ve elektrikler de kesik. Ancak tüm yaşananlara rağmen mahalle sakinleri evlerini terk etmiyor.

Bugün de Sur'un Yıkımına Hayır Platformu, HDP milletvekilleri ve HDP ve DBP il yöneticileri ile TJA aktivistlerinin de aralarında bulunduğu bir grup tarafından Kutlu sokakta oturma eylemi ve basın açıklaması yaptı. Oturma eyleminde konuşan Sur Platformu Eşsözcüsü Büsra Cizrelioğlu, Alipaşa Mahallesi'nde fiili bir sokağa çıkma yasağı uygulandığını dikkat çekti.

HDP Amed Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş da, Sur Platformu'nun sesine kulak vermesi için iktidar ve ana muhalefete çağrı yaparak, "Sur vicdanınızın mihenk taşıdır. Vicdan dilsiz ilahi bir nimettir, duymak için kulak vermek gerek. Bu da maneviyat ve iman ile olur. Bugün değil ise yarın hepimiz yapmadıklarımızın, yaşamadıklarımızın ve göz yumduklarımızın hesabını vereceğiz. Yarın ol adan gelin vicdanınızın sesine kulak verelim" diye konuştu.