GÖRÜNTÜLÜ

Duzxurmatu’da PKK’nin 38. yıldönümü kutlandı

PKK’nin 38. yıldönümü Güney Kürdistan’ın Duzxurmatu kentinde kutlandı. Komalên Ciwan’ın hazırladığı kutlama Duzxurmatu Kardeşlik parkından yapıldı. Kutlamaya yüzlerce kişi katıldı.

Güney Kürdistan’ın Duzxurmatu kentinde PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlandı. Komalên Ciwan tarafından düzenlenen anma Kardeşlik Parkı’nda yapıldı.

Komalen Ciwan tarafından düzenlenen PKK’nin 38. diriliş yıldönümü Duzxurmatu kenti Kardeşlik Parkı yanında yapıldı. Kutlamaya siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra yüzlerce Duzxormatulu halk katıldı.

Kürdistan devrim şehitleri adına bir dakikalık saygı duruşunun ardından kutlama programına geçildi.

Açılış konuşmasını yapan Tevgera Azadi (Kürdistan Özgür Toplum Hareketi) Germiyan Eş Başkanı Hewre Germiyan şunları söyledi. “Kürdistan halkının diriliş bayramını hareketimiz adına önce Önder Apo’ya Kürdistan halkına ve tüm Ortadoğu’ya kutluyorum. PKK şehitleri partisidir. Bu ideolojiyi yaratan Önder Apo Kürtlerin baş aşağı giden tarihi çarkını tersine çevirerek Kürtleri Önderliksiz ve hareketsiz kalmasını önüne geçmiştir. Kürtlerin bölgede öncülük yapmasının sebebi de PKK’dir” diye konuştu.

Kutlamaya mesaj gönder partiler Hızbi Şiu Kurdistan, YNK’nin Duzxurmatu komitesinin birer mesajları okundu.

Kürdistan Komünist Partisi mesajında “PKK’nin 38. Diriliş Bayramını bütün Kürdistan halkına kutluyor ve 38. yıldönümünü bütün Kürdistan halkının kurtuluş yılı olacaktır” denildi. Mesajda son olarak Türk devleti ve AKP hükümetinin politikalarını kınandı.

Önder Apo ve bütün Kürdistan halkının diriliş bayramını kutlayan YNK Duzxurmatu örgütü, “Türk devletinin bir an önce Önder Apo’yu serbest bırakmalıdır” dedi.

Mesajların ardından müzik dinletisine geçildi. Sahne de yer alan sanatçılar şöyle koma Penaber, Koma, Til Hesıl, Til Erra’nın yanı sıra yerel sanatçılar Xormatu Grubu, Mam Celal, Ahbari Parayi ve Şıvan Hakim yer aldı.

Kutlama halkın halaylar ile müziğe eşlik ederek günün akşam saatlerine kadar devam etti.