Ebû Fas köyünde 57 çete öldürüldü

YPG, dün Şedadê’nin Ebû Fas köyüne yönelik DAIŞ çetelerinin gerçekleştirdiği saldırıya YPG/YPJ savaşçılarının anında karşılık vermesi sonucu çıkan çatışmalarda 57 çete öldürüldü. çatışmalarda 5 panzer ve 2 zırhlı araç imha edil

YPG Basın Merkezi’nin açıklamasında, “26 Kasım günü saat 03.30’da DAIŞ çeteleri, Şedadê’ye bağlı Malha ve Mekmen köyleri arasında bulunan Ebû Fas köyüne geniş kapsamlı saldırı gerçekleştirmiştir. Zırhlı araçların desteğiyle çok sayıda çete 5 koldan, güçlerimize ait 4 noktaya saldırı düzenlemiştir.

Güçlerimizin saldırılara cevap vermesiyle 4 noktada da yoğun çatışmalar yaşanmış, göğüs göğüse yaşanan çatışmalar saat 12.00’ye kadar aralıksız devam etmiştir. Çatışmalar esnasında çeteler Ezawî köyü ve çevresine top atışları yapmıştır. Güçlerimiz yoğun çatışmaların ardından çetelerin saldırısını kırmıştır.

Saldırının kırılmasının ardından güçlerimizin başlattığı operasyonda çok sayıda çete kuşatmaya alınmış, kısa bir süre içinde de bu çeteler öldürülmüştür.

Yaşanan çatışmalarda DAIŞ çetelerine ait 5 panzer ve 2 zırhlı araç imha edilmiş, netleştirilen verilere göre 57 DAIŞ çetesi öldürülmüştür. Güçlerimizi arama ve temizlik operasyonu devam etmektedir."