Ebu Leyla'yı silah arkadaşları askeri törenle uğurladı

Minbic Askeri Meclis üyesi Feysel Ebû Leyla ve QSD savaşçısı Harûn Kobanê, on binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği askeri törenle son yolculuklarına uğurlandı.

DAİŞ çetelerine karşı yapılan Minbic'i Özgürleştirme Hamlesi sırasında yaralanması sonrası yaşamını yitiren Minbic Askeri Meclisi Üyesi ve Şems El Şemal Taburu Komutanı Faysal Ebû Leyla, hayatını kaybeden QSD savaşçısı Harûn Kobanê ile birlikte düzenlenen görkemli bir törenle toprağa verildi. On binlerce Kobanêli yurttaş tarafından Şehit Aileleri Kurumu'ndan alınan komutan Feysel Ebû Leyla ve QSD savaşçısı Harûn Kobanê'nin cenazeleri defnedilecekleri Şehit Dicle Mezarlığı'na doğru yola çıkarıldı.

Mezarlığına ulaşılması sonrası saygı duruşuyla başlayan törende, Rojava-Kuzey Suriye Demokratik Federal Sistem Kurucu Meclisi Eşbaşkanı Hediye Yusuf, Demokratik Suriye Meclisi (İlham Ehmed) PYD Eş Gelen Başkanı Salih Müslim, QSD Resmi Sözcüsü Şervan Derwîş, Şems El-Şemal Taburları Genel Komutanı Mihemed Ebû-Adêl, Kobani Demokratik Özerklik Yönetimi Danışmanı Rûken Ehmed, Dış İlişkiler Konseyi Başkanı Îbrahîm Kurdo ve Ekonomi Konseyi Başkanı Fethî Misiro, Kobanê Kantonu kurum ve örgüt yöneticileri ve üyeleri de hazır bulundu.

Konvoy şehitliğe vardığında YPG/YPJ savaşçıları ve Minbic Askeri Meclîsi savaşçıları,hayatını kaybeden komutanları için askeri bir tören düzenledi.

Merasimde konuşma yapan YPG komutanlarından Cemîl Kobanê, Ebû Leyla için "Komutan Ebû Leyla Suriye devrim mücadelesi başladığından beri içinde yerini almıştı. Kobanê'de çok sayıda devrim savaşçımız bütün iradelerini ortaya koyarak aman demeden savaştılar. Komutan Ebû Leyla da cesur ve fedakarca bu direnişte yerini almıştı. O, ölümden asla korkmuyordu. Nerde bir çete saldırısı varsa o oradaydı. İradesini çelikleştiren düşünce, Kobanê direnişiydi" ifadelerini kullandı.
Onun ardından konuşan QSD Sözcüsü Şervan Derwêş ise, "Ebû Leyla, Rojava'nın unutulmaz bir değeri haline geldi" dedi.

Derwêş, konuşmasının devamında da "Ebû Leyla'yı tanımayanlar bilsin ki, halkını ve vatanını savunmak için eline silahını aldı ve son ana kadar direndi. O, Şêxmeqsûd da rejime karşı, Şehba ve Kobanê'de çetelere karşı ve daha birçok mevzide halkı için savaştı" diye konuştu.

Yapılan konuşmalar sonrası Ebû Leyla ve QSD savaşçısı Harûn Kobanê, zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa defnedildi.

...