Ezgi Sadet ve Polen Ünlü anıldı

Suruç şehitleri Hatice Ezgi Sadet ve Polen Ünlü'nün yapımı tamamlanan mezarları başında anma gerçekleştirildi, Ümraniye Cemevi'nde yemek verildi.

Suruç'ta katledilen Hatice Ezgi Sadet ile Polen Ünlü'nün mezarları başında yapılan anıt bugün açıldı. Açılışın ardından Ümraniye Cemevi'nde anma yapıldı, yemek verildi.

Anmaya aileler ile SGDF'lilerin yanı sıra Suruç gazisi Güneş Erzurumluoğlu, ESP Genel Başkan Yardımcısı Çiçek Otlu, HDP milletvekilleri Hüda Kaya ve Filiz Kerestecioğlu ile CHP milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi de katıldı.
Mezar başında bir araya gelen kitle, saygı duruşunda bulundu.

'UNUTMAYACAĞIZ VE AFFETMEYECEĞİZ'

Ardından söz alan SGDF Eşbaşkanı ve Hatice Ezgi Sadet'in ablası Özgen Sadet, 33 düş yolcusunu andı. 20 Mayıs'tan 20 Temmuz'a kadar sürecek bir adalet mücadelesini başlattıklarını belirten Sadet, "Suruç için herkes için adalet isteyeceğiz" dedi. 20 Temmuz Suruç katliamının tüm halklara yönelik bir savaş ilanı olduğuna dikkat çeken Sadet, Suruç'ta katledilen 33 devrimciyi unutmayacaklarını ve katliamın faillerini de affetmeyeceklerini belirtti.
Sadet'in konuşmasının ardından anıtın açılışı yaptı. Kitle daha sonra Ümraniye Cemevi'ne gitti. 

Burada yapılan saygı duruşunun ardından YAKAYDER'den Necip Bingöl söz aldı.  Ailelere başsağlığı dileyen Bingöl, "Bu yüce insanların huzurunda bazı şeyleri ifade etmek zor. DAİŞ Ortadoğu'yu savaş alanına çevirdi. Suruç'taki katliam zihniyeti Cizre'de, Nusaybin'de devam etti. Yüzlerce gencimiz katledildi" dedi. 

Hatice Ezgi Sadet'in babası Ali Sadet, tüm gelenlere teşekkür etti. Sadet şunları söyledi: "DAİŞ tarafından katledilen Polen ve Ezgi adına 33 adına hoşgeldiniz. Oyuncak götürmek için yola çıktılar. DAİŞ bunu kabul etmedi. 3 ay önceden bu kampanya başladı. Ezgi ve Polen stant açtılar, cafede çalıştılar, boncuk sattılar.  Kazandıkları para ile oyuncak aldılar. Gitmeyin ne yapacaksınız orada, diyenlere 'Gerekirse kum taşırız' dedi. Hunharca katledildiler. Davada gizlilik kararı devam ediyor."

'BİZ KAZANACAĞIZ, KATİLLER KAYBEDECEK'

Baba Sadet'in ardından Polen Ünlü'nün ağabeyi Doğukan Ünlü söz aldı. Ünlü, "Sadece kardeşimi kaybetmedim. Umudumuzu almak istediler. Bu mücadelenin peşini bırakmayacağım. Onlar 'Mangal yapma baba yoksullar var' diyen gençler. Bu işin peşindeyiz. Biliyorum ki biz kazanacağız, katiller kaybedecek" dedi.

SGDF Eşbaşkanı Oğuz Yüzgeç, Suruç'ta katledilen 33 devrimcinin, tüm yaşamları boyunca ezilen ve haksızlığa uğrayan kim varsa yanında olduklarını belirtti. Yüzgeç, şöyle konuştu: "Soma'da 300 madenci katledildiğinde evlerinde oturmadılar, Berkin Elvan katledildiğinde evlerinde oturmadılar. Onlar her gün onlarca kadın taciz ve tecavüze uğrarken, 'Biz görmüyoruz' demediler, sokaklara çıktılar. Onlar Roboski'de köylüler katledildiğinde 'Biz bilmiyoruz, görmüyoruz, duymuyoruz' demediler. Her seferinde her seferinde devletin her türlü zulmüne uğrayacaklarını bilseler de sokağa çıktılar, adalet istediler, eşitlik  istediler. İşte sizlerin evlatları bu yüzden değerli, bizlerin yoldaşları bu yüzden değerli. Onlar bu gencecik ömürlerini, yirmili yaşlarını bu onurlu davaya adadılar."

Katliama ilişkin çıkan belgelerin AKP iktidarının katliamdaki rolünü gözler önüne serdiğini belirten Yüzgeç, "Belgeler gösteriyor ki, devletin tüm kurumları Suruç'ta katliam olacağını biliyor. Bu katliam, AKP'nin bizzat kendi eliyle örgütlediği katliamdır" dedi.

CHP milletvekili İlgezdi, Suruç'a giden gençlerin amaçlarının insanlığın yarasını sarmak olduğunu belirtti, "7 Haziran sonrasındaki en büyük acıdır. Ezgi ve Polen, güneşin insanlarıydı" diye konuştu.

'BU HESAP BURADA BİTMEYECEK

HDP milletvekili Kaya, "İnsanlık yolunca eşit, özgür ve insanca yaşamak için öldüler" dedi. Suruç'tan Cizre'ye katillerin belli olduğunu kaydeden Kaya, "Herkes için adalet istemeye devam edeceğiz. Dosyada gizlilik kararı kalksa da katiller ortaya çıkmayacak. Ancak bu hesap burada bitmeyecek" dedi.

Konuşmaların ardından yemek verildi.
 

...